Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Jak przygotować domową wędlinę?
  • 1
Alex_M Alex_M | Platynowy Ekspert | Przepisów: 1760, Artykułów: 12
Kulinarne ABC

Jak przygotować domową wędlinę?

Sposobów na wędlinę robioną w domu jest kilka. Jeśli jednak nie mamy na podwórku wędzarni, a mięso pieczone nam się znudziło, dobrym rozwiązaniem będzie szynkowar.

Pomysły na schab
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pomysły na schab

Macie dosyć tradycyjnych kotletów schabowych? Nadszedł czas by spróbować schabu w zupełnie innej odsłonie. Sprawdź nasze przepisy i przekonaj się jak wspaniałe to mięso!

ABC produktów zbożowych
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

ABC produktów zbożowych

Produkty zbożowe są nie tylko smaczne, ale mają także wiele wartości odżywczych. Dowiedz się, dlaczego warto wpisać je na stałe do swojego menu.

Z kaszą w kuchni
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Z kaszą w kuchni

Istnieje wiele odmian kasz – średnie, grube, pęczak, jęczmienne, gryczane… Za każdym razem można wykorzystać ją w inny sposób, przygotowując danie – sprawdźcie, dlaczego warto ją jeść!

Jak przyrządzić rybę w galarecie?
zewa zewa | Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Jak przyrządzić rybę w galarecie?

Prawie wszystkie ryby słodkowodne i morskie mogą być przygotowywane w galarecie. Czy wiecie na co zwrócić uwagę, aby cały proces przebiegł bez niespodzianek?