Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Czosnek i jego właściwości
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Kulinarne ABC

Czosnek i jego właściwości

Czosnek jest znakomitym lekarstwem na wiele schorzeń. Jest także świetną przyprawą w kuchni. Serdecznie zachęcam do jego częstego stosowania. Naprawdę warto!

"Chce mi się jeść" - co robić w nagłych atakach głodu?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

"Chce mi się jeść" - co robić w nagłych atakach głodu?

Nie trzeba być na diecie, by doświadczać nagłych ataków głodu. Bez względu na to co wtedy robimy nasz umysł zaczyna krążyć wokół jedzenia i niebezpiecznie zachęca nas do sięgnięcia po słodką przekąskę lub słoną przegryzkę. Jak sobie z tym radzić i co robić by nie być niewolnikiem swoich kulinarnych zachcianek piszemy poniżej.

Co to są cronuty?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co to są cronuty?

Dominique Ansela to cukiernik mieszkający i pracujący w Nowym Yorku. W 2013 roku stworzył coś, co zawładnęło całym amerykańskim światem cukierniczym. Wg jego przepisu powstał cronut, po którego ustawiają się kolejki od wczesnych godzin porannych. Jego popularność nie spada, jest słodkim hitem, na którego moda przyszła także do Polski.