Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Święta o smaku bakalii
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Święta o smaku bakalii

To właśnie smak i zapach ciast przypomina nam szczęśliwe chwile spędzone u babci lub mamy, które robiły świąteczne przysmaki według swoich sekretnych przepisów. Jak przywołać ich smak?

Tabasco - płynna papryka
Polpal Polpal | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40
Kulinarne ABC

Tabasco - płynna papryka

Tak właśnie reklamowano tabasco ponad 100 lat temu. Dowiedz się innych ciekawych rzeczy na temat tego uniwersalnego sosu.

10 zasad zdrowego gotowania
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

10 zasad zdrowego gotowania

Zdrowe gotowanie zależy od wyboru produktów, przypraw i dodatków, metod przygotowania oraz doboru naczyń. Podpowiadamy, na co zwracać uwagę, aby zdrowo gotować.