

Sezon na kukurydzę
Poznaj historię kukurydzy, jej właściwości odżywcze. Zobacz porady dotyczące grillowania oraz przechowywania kukurydzy.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Poznaj historię kukurydzy, jej właściwości odżywcze. Zobacz porady dotyczące grillowania oraz przechowywania kukurydzy.
Czym jest owoc kaktusa zwany też opuncją figową?
Gulasz to jedna z niewielu potraw, która w wielu językach brzmi podobnie – znana i lubiana jest pod każdą szerokością geograficzną, jednak wręcz uwielbiana w swojej ojczyźnie.
Zobaczcie przepisy na dżemy, konfitury, soki i nalewki z aronią w roli głównej i drugoplanowej!
Śliwki - węgierki, renklody, mirabelki - o tej porze roku jest ich najwięcej i są najsmaczniejsze. Polecamy przepisy ze śliwkami w ciastach, pierogach, knedlach i przetworach!
Idealne ciasto drożdżowe, które zawsze będzie dobre w smaku.
Ta mniejsza siostra dyni jest coraz bardziej popularna na ekologicznych bazarach. W smaku słodkawa, przypomina pieczone kasztany – doskonała pieczona i do jesiennych zup.
Czy butelka, którą trzymamy w dłoni zawiera na pewno produkt najwyższej jakości?
Mango jest owocem narodowym Indii, Pakistanu i Filipin oraz drzewem narodowym Bangladeszu.
Bierzemy dziś pod lupę kołduny - litewskie i nie tylko! Kołduny z gminy Kuryłówka, wraz z karpiem po starzawsku i kiełbasą wiejską jodłowską zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych.