Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Poznaj zalety karczocha
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Kulinarne ABC

Poznaj zalety karczocha

Podpowiadamy jak wybrać, obrać i przygotować doskonałego karczocha. Wybraliśmy też dla Was przepisy na dania z karczochami.

Jak jeść jarmuż?
  • 3
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Jak jeść jarmuż?

Jarmuż to roślina mająca reputację niezwykle wytrzymałej na pogodę i bogatej w witaminy. Jak dobrze przyrządzić jarmuż?

Jak suszyć owoce?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak suszyć owoce?

Na ministerialnej liście produktów tradycyjnych wylądowały susorki iwkowskie. Korzystając z okazji podpowiadamy jak suszyć owoce - przydadzą się zimą!