Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Grecka kuchnia pełna słońca!
  • 6
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Grecka kuchnia pełna słońca!

Wróciliście, a może wybieracie się do Grecji? Nawet jeśli podróżujecie tylko palcem po mapie warto wiedzieć jak się jada w Grecji - sprawdźcie przepisy ze słonecznej Hellady!

Co wrzucić na grilla?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co wrzucić na grilla?

Zapraszamy na grillowanie! Przedstawiamy kilka mięsnych i nie tylko propozycji potraw na weekendowego grilla. Zobaczcie też nasze filmy!

Cukinia na wszystkie sposoby
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Cukinia na wszystkie sposoby

Trwa sezon na cukinię – niezwykle pyszne warzywo, które można przygotować na różne sposoby. Od śniadania po kolację, na ostro i na słodko. Zapiekać, smażyć, a nawet robić dżemy!

Odkryjmy ryż na nowo
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Odkryjmy ryż na nowo

Basmati, jaśminowy, arborio – to tylko kilka dostępnych u nas odmian ryżu. Nauczmy się z nich korzystać i cieszmy się ich smakiem.

Kalafior nie jeden ma kolor
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Kalafior nie jeden ma kolor

Pałaszując kalafiora, mało kto zastanawia się, że właśnie je… kwiaty. I to nie byle jakie – pełne smaku i cennych składników.