Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Stawiamy na świeże zioła!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Stawiamy na świeże zioła!

Nadchodzi ziołowa rewolucja - walczymy o powrót świeżych ziół do każdej kuchni oraz częstszego ich wykorzystywania w codziennej diecie. Zobaczcie przepisy ze świeżymi ziołami!

S'mores
Polpal Polpal | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40
Kulinarne ABC

S'mores

Co roku 10 sierpnia w Stanach Zjednoczonych jest obchodzony National S'mores Day - Krajowy Dzień Smorsów.

Kuchnia polska - Idealna wołowina
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Kuchnia polska - Idealna wołowina

Świeże mięso to podstawa smaku przyrządzanych z niego potraw. Dlatego dobrze jest mieć sprawdzony sklep i nauczyć się odróżniać kawałki świeże od zleżałych. Zobacz jak wybrać najlepsze części wołowiny oraz co z nich przygotować. Poznaj przepisy na smaczną wołowinę.

Oliwa pełna słońca
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Oliwa pełna słońca

Półki sklepowe aż uginają się pod ciężarem różnych gatunków oliwy. Jak wśród nich rozpoznać tę najbardziej aromatyczną i najsmaczniejszą? Oto nasz miniporadnik.

Dlaczego warto jeść grzyby?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Dlaczego warto jeść grzyby?

Grzyby to polska specjalność. Lubimy je zbierać i jeść. Dawniej uważano, że nie mają one cennych składników odżywczych ale to nieprawda.