

By uniknąć ścierania chrzanu
Jak rozdrobnić chrzan bez używania tarki?
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Jak rozdrobnić chrzan bez używania tarki?
Jak bez bólu trzeć lub kroić chrzan?
doskonałe porady na temat kaszy i zastosowania jej w kuchni
porady na temat koktajli, jak smakują i jak działają
doskonałe porady na temat koktajli z owoców
chcesz mieć gładkie jędrne ciało- wykorzystaj kapustę śmiało
chcesz być świadomy wyboru w czasie kupna?
Jak sprawić aby kalafior po ugotowaniu był śnieżnobiały?
W czym namaczać solone śledzie?
Dlaczego warto dodać szczyptę soli do kompotu z rabarbaru?