Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Jak używać tofu?
  • 1
natsu natsu | Starszy Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 27
Kulinarne ABC

Jak używać tofu?

Jak poradzić sobie z tofu w kuchni tak, aby wykorzystać w pełni jego potencjał? Tofu smażone, tarte czy a'la gyros?

Rodzaje i zastosowanie tofu naturalnego
  • 2
Tit Tit | Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286
Kulinarne ABC

Rodzaje i zastosowanie tofu naturalnego

Większość ludzi tofu kojarzy z dietą wegetariańską. Co prawda, tofu jest nieodłącznym składnikiem kuchni wegetariańskiej, ale możliwości jego wykorzystania w kuchni są szersze.

Rabarbar wraca na talerze
  • 2
natsu natsu | Starszy Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 27
Kulinarne ABC

Rabarbar wraca na talerze

Rabarbar to warzywo o unikatowym smaku, któremu zawdzięcza swoją popularność jako dodatek do różnych ciast i deserów. Co warto o nim wiedzieć i co zrobić z rabarbarem?