Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Kminek
LIDZIA LIDZIA | Srebrny Ekspert | Przepisów: 329, Artykułów: 14
Kulinarne ABC

Kminek

Specyficzna przyprawa, której nie doceniamy w kuchni.

Szparagi
kasiunia kasiunia | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197
Kulinarne ABC

Szparagi

To idealne warzywo w wiosennej diecie, bo pomoże oczyścić organizm. Chronią też serce i pomagają schudnąć.

Soczysta pieczeń
dża dża | Srebrny Ekspert | Przepisów: 262, Artykułów: 1
Kulinarne ABC

Soczysta pieczeń

Mięso (wcześniej natarte przyprawami i odstawione na kilka godzin do lodówki) warto przed wstawieniem do piekarnika obsmażyć w gorącym oleju