

Rozmrażanie warzyw
Gdy już zamrozimy warzywka, trzeba je potem dobrze rozmrozić, aby nie straciły smaku i wartości odżywczych.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Gdy już zamrozimy warzywka, trzeba je potem dobrze rozmrozić, aby nie straciły smaku i wartości odżywczych.
Prawidłowe obchodzenie się z nożami w kuchni.
Dlaczego powinniśmy je przechowywać w chłodnym miejscu, ale nie może być to lodówka?
Przygotuj go dobrze, aby w pełni móc cieszyć się jego smakiem.
Obchodź się z nimi jak z ciętymi kwiatami.
Wskazówki odnośnie przechowywania ziemniaków.
Szlachetne warzywo ma swoje wymagania.
Kapryśne warzywo ma specjalne wymagania.
Gdzie położyć owoce i warzywa po zakupie żeby jak najdłużej zachowały świeżość.
Bardzo ważny jest odpowiedni dobór składników pokarmowych, gdyż niektóre produkty pomagają zapobiec powstawaniu raka.