

Oznaczenia na jajkach
Rób zakupy świadomie i poświęć trochę czasu na czytanie informacji o kupowanych produktach.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Rób zakupy świadomie i poświęć trochę czasu na czytanie informacji o kupowanych produktach.
Stosujesz w kuchni bułkę tartą ,ale czy zdrową świeżą.
Nie martw się ,jeśli zapomniałaś namoczyć fasolkę.
Ciasto z kruszonką - pycha , a wiesz jak ją zrobić.
Jeśli przygotowujesz kiełbasę białą jest prosty sposób, aby była smaczna.
Co zrobić aby szybko nadać wyśmienity smak mięsu, które będziemy grillować?
Jak uzyskać intensywny zapach mielonego mięsa?
Cząber to roslina lecznicza i przyprawowa.
Przyprawa ta może mieć różny smak i kolor w zależności od użytych składników.
Zaimponuj swoim znajomym umiejętnością robienia przepysznych drinków!