Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Sposoby na naleśniki
Dodaj do ciasta 1/3 szklanki jasnego piwa, a naleśniki będą puszyste
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Dodaj do ciasta 1/3 szklanki jasnego piwa, a naleśniki będą puszyste
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Ciasto na pierogi będzie miękkie, gdy do mąki wymieszanej ze szczyptą soli dodasz gorącej wody
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Do smażenia placuszków i racuszków używaj oleju – masło w wysokiej temperaturze zaczyna się palić.
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Kremówkę najlepiej ubijesz, gdy dodasz do niej trochę surowego białka
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Mleko nie będzie się przypalało, jeśli najpierw przepłuczesz rondelek zimną wodą
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Przy gotowaniu jajek zdrza się, że skorupka pęka, a białko wypływa do gotującej wody. Czy można temu zapobiec?