

Grzanki - jak robić grzanki
Kto jada grzanki ten jest piękny i gładki :-)
Kto jada grzanki ten jest piękny i gładki :-)
Nie wyrzucaj niedojedzonych resztek chleba czy bułki. Zrób z nich tartą bułkę.
Nie musisz wydawać fortuny na ulubione jogurty. Możesz zrobić je sama w domu.
Ich ugotowanie wymaga pewnej wprawy, ale takie jajka są mniej kaloryczne od sadzonych
Makaron ugotowane al dente, czyli "na ząb" jest zdecydowanie mniej kaloryczny od tego rozgotowanego
Jajka nie należą do zbyt trwałych produktów i przechowywane nieprawidłowo szybko mogą się popsuć
Chcesz by jajko sadzone było lśniące, zwarto i pięknie się prezentowało na talerzu? Zobacz, jak to zrobić!
Jedno nieświeże jajko może zepsuć cała potrawę. Lepiej jest więc upewnić się, że wszystkie jajka są świeże.
Bliny bywają różne. Ta nazwa określa całą rodzinę placków; gryczanych, ziemniaczanych, drożdżowych
Przygotowując omlet, możesz dodać do niego zimnej wody, w proporcji jedna łyżka wody na jedno jajko.