Wyschnięte rodzynki
Co zrobić, aby wyschnięte rodzynki znów stały się apetyczne i miękkie?
Co zrobić, aby wyschnięte rodzynki znów stały się apetyczne i miękkie?
Co zrobić, aby bulion był nie tylko pyszny, ale i odtłuszczony?
Jakie mięso mielimy i do czego je używamy?
Co zrobić, aby nasz pieczony kurczak czy inny drób był z zewnątrz złocisty i chrupiący?
Spróbuj raz, a nie będziesz chciał innego chleba. Chleb na zakwasie ma niepowtarzalny smak.
Ciasta z galaretkami ładnie się prezentują, jednak trzeba zadbać o to, aby galaretka nie spłynęła na spód. Jak?
Szklanka, bubek, filiżanka? Szkło czy porcelana? Gorąca czy letnia? Poznaj tajniki serwowania herbaty.
Dość męczenia się z wałkowanym ciastem, które przywiera do wałka i nie tylko!
Mam sprawdzony sposób na to aby naleśniki nie przywierały do patelni.
Smaczne czekoladowe kolorowe wspaniale nadają się do zdobień