Sos z dodatkiem tłuszczu z patelni
Nie marnuj tłuszczu, który został Ci po smażeniu na patelni - wykorzystaj go, robiąc sos z produktów, które na pewno masz w domu.
Nie marnuj tłuszczu, który został Ci po smażeniu na patelni - wykorzystaj go, robiąc sos z produktów, które na pewno masz w domu.
Wystarczy chwila, a mamy domową przyprawę do dań.
Domowa pizza to świetna alternatywa dla jedzenia typu fast-food. Dodając ulubione składniki, sami decydujemy o jej charakterze. Przygotowywanie domowej pizzy to zajęcie, które zaangażuje pozostałych domowników. Zobaczcie film, jak krok po kroku zrobić smaczną domową pizzę wiejską na cienkim spodzie.
Sos najczęściej wychodzi mi za rzadki. Można go jednak szybko zagęścić w sposób "naturalny". Jak?
Czy twój biszkopt źle rośnie?Jest twardy i wcale nie puszysty? Tutaj znajdziesz sekret idealnego biszkopta!
Nieestetyczna odpadająca panierka od ryby, a na dodatek przywiera do patelni?? To już koniec. Czas na złocistą i piękna panierkę.
Starta skórkę z cytryny wykorzystujemy na wiele sposobów. Ale czy wiemy jak prawidłowo to robić?
Ciasta kruche, biszkoptowe, francuskie, drożdżowe. Jaką mąkę pszenną wybrać do każdego z nich?
Co zrobić, aby twoja panierka byłą chrupiąca i nie odklejała się na przykład od mięsa?
Oto dwa proste sposoby na apetyczny i złocisty rosołek.