Aloes i jego zastososowanie w kuchni
Aloes to produkt o genialnych właściwościach zdrowotnych. Sok z aloesu doskonale stymuluje układ immunologiczny - dzięki niemu poradziłam sobie ze spadkiem odporności.
Aloes to produkt o genialnych właściwościach zdrowotnych. Sok z aloesu doskonale stymuluje układ immunologiczny - dzięki niemu poradziłam sobie ze spadkiem odporności.
Ile to już razy podczas ważnych domowych uroczystości zdarzyło wam się przejeść? Na stole jest tyle pyszności, że żal ich wszystkich nie spróbować. Tylko jak później adzić sobie z boleściami brzucha?
Buraki są trochę niedocenianym warzywem, a przecież stanowią całkiem pokaźną skarbnicę potrzebnych witamin i minerałów.
Garść prostych, naturalnych porad i wskazówek jak uczynić z naszej domowej spiżarki domową apteczkę.
W sezonie rozkoszujemy się widokiem i smakiem dorodnych owoców i warzyw. Warto wiedzieć, że są one także naturalnymi lekami.
Cukier nie bez powodu został nazwany „białym zabójcą”. Poniżej przedstawiam kilka propozycji, dla osób które nie wiedzą, czym go można zastąpić.
Zbyt częste sięganie po alkohol jest szkodliwe, natomiast badania naukowe dowodzą, że niewielkie ilości piwa, np. pobudzają kreatywność i odpowiednio nawadniają organizm.
Kapusta - smaczne warzywo, docenione już wieki temu. Jak wykorzystać jego lecznicze właściwości? Zapraszam do lektury.
Serwatka to naturalne lekarstwo zawierające dużo witamin oraz składników mineralnych. Nie warto wylewać jej do zlewu - poza kuchnią ma także zastosowanie w kosmetyce.
Chociaż wiele produktów posiada wspaniałe walory smakowe i zdrowotne, w niektórych konfiguracjach mogą mieć szkodliwe działanie na nasz organizm. Jakich połączeń należy unikać?