

Jak przygotować szparagi?
Nic tak nie kojarzy się z pełnią wiosny i początkami lata jak... dostępność szparagów! Ponieważ sezon na nie trwa stosunkowo krótko, warto wykorzystać go najefektywniej jak tylko się da. Podpowiadamy, jak to zrobić!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Nic tak nie kojarzy się z pełnią wiosny i początkami lata jak... dostępność szparagów! Ponieważ sezon na nie trwa stosunkowo krótko, warto wykorzystać go najefektywniej jak tylko się da. Podpowiadamy, jak to zrobić!
Już gdzieniegdzie na straganach i na bazarach można wypatrzeć bób - jeden z symboli lata. Stanowi on doskonałą przekąskę w ciepłe dni. Dlaczego warto go jeść? Przeczytajcie!
Przepis na szybki obiad? Placek, nadzienie i nieco zawijania, czyli tortilla, którą kochamy za prostotę przyrządzania. Jeśli i Ty nie lubisz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni – zobacz, jak ją zrobić w domu!
Leczo to proste i szybkie w przygotowaniu danie, które od wielu już lat zachwyca podniebienia niemalże całej Europy. Jak przygotować prawdziwe węgierskie leczo, co do niego dodać i z czym spożywać? Odpowiedź znajdziecie poniżej!
Piękny, brązowy kolor, cudowny aromat i smak. Oto karmel, który stanowi idealny dodatek do wielu ciast, deserów ale również... dań wytrawnych! Jak go zrobić? Przeczytajcie!
Japońska kuchnia kojarzy nam się z jednym – sushi! Jeśli i Ty jesteś fanem tego przysmaku, to koniecznie zobacz jak go samodzielnie przygotować!
Sezonowe owoce to doskonały materiał na smakowitą zupę owocową, która zadowoli podniebienia nawet największych niejadków, a przy tym orzeźwi i doda cennych wartości odżywczych! Przeczytajcie artykuł na temat zupy owocowej i przygotujcie ją dla swoich bliskich!
Ślinka Ci cieknie na widok pysznych lodów, lecz boisz się skusić? W takim wypadku koniecznie sięgnij po sorbety - zdrową alternatywę dla każdego łasucha!
Słodkie truskawki zawierają 32 kcal w 100 g. To dużo czy mało? Sprawdź też ile kalorii mają truskawki liofilizowane. Czy wiesz, jakie witaminy i minerały znajdziesz w truskawkach? Dowiedz się, jakie dolegliwości pomaga łagodzić jedzenie truskawek.
Okres kiedy możemy cieszyć się smakiem soczystych czereśni trwa bardzo krótko, gdyż szczyt sezonu tych owoców przypada na czerwiec i lipiec. Skąd pochodzą, dlaczego warto jeść je kilogramami i jak najlepiej spożytkować? Nasz artykuł odpowie na wszystkie te pytania!