Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Czubajka kania
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Czubajka kania

Jesienny spacer to wspaniały moment by odetchnąć i zrelaksować się. Podczas spacerów po lesie czy parku natknąć się można na smakowitą kanię! Ten okazały grzyb doskonale sprawdzi się w Waszej kuchni, sprawdźcie sami jak bardzo jest wartościowy!

Smaczna gąska
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Smaczna gąska

Stara mądrość powiada, że na grzyby najlepiej wybrać się po deszczu - to oczywiste, ale przed jesiennymi opadami zapoznajmy się najpierw z grzybami, które warto zbierać w tym okresie!

Parmezan - skład, historia, produkcja
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Parmezan - skład, historia, produkcja

To jeden z najpopularniejszych serów, który wytwarza się z mleka surowego pochodzącego od krów pasionych jedynie trawą i sianem. Produkowany w kształcie wielkiego kręgu, może być przechowywany całe lata. Co powinniśmy o nim jeszcze wiedzieć?

Kawa i herbata - co warto wiedzieć o tych napojach?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Kawa i herbata - co warto wiedzieć o tych napojach?

Pijemy je praktycznie codziennie. Filiżanka dobrej kawy czy mocna herbata to właściwie stały punkt dnia większości z nas. Czy jednak zastanawialiście się kiedykolwiek, jaki jest skład tych napojów? W jakich ilościach należy je pić? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w artykule.

Sposoby na przesolone potrawy
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Sposoby na przesolone potrawy

Nie raz pewnie zdarzyło Wam się przesolić zupę lub sałatkę. Sól dodaje smaku, ale jeśli przesadzimy z jej ilością... sami wiecie. Chcecie wiedzieć, w jaki sposób można uratować przesoloną potrawę? Zapraszamy do lektury!

Jak doprawić mięso na grilla?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak doprawić mięso na grilla?

Sezon letni to wymarzony czas na imprezy pod chmurką. Jeśli chcesz przygotować smaczne i aromatyczne dania prosto z grilla, musisz wiedzieć, jak należy doprawić poszczególne rodzaje mięs. Polecamy wyśmienite marynaty do mięs!

Miód i jego rodzaje
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Miód i jego rodzaje

Miód pszczeli jest jedną z najstarszych znanych ludzkości substancji odżywczych, regenerujących i leczniczych naturalnego pochodzenia. Jakie są jego rodzaje i dlaczego warto go jeść? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w naszym artykule!