Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Pełen cennych minerałów pasternak
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Warzywa

Pełen cennych minerałów pasternak

Pasternak to warzywo, które zostało wyparte przez ziemniaka za czasów królowej Bony. Ma mnóstwo cennych minerałów, które powinny znaleźć się w naszej kuchni. Poczytajcie!

Brukiew: odmiana kapusty
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Brukiew: odmiana kapusty

To symbol krzepkości. Ma wiele nazw, uprawia się ją jako roślinę pastewną i warzywo. Kiedyś często gościła na naszych stołach. Co warto o niej wiedzieć? Zapraszamy do lektury artykułu!

Purchawka - ciekawy grzyb!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Purchawka - ciekawy grzyb!

Czy zdarzało się Wam nadepnąć na grzyb, który zaczął pylić obłokiem szarobrązowych cząsteczek? Mało kto wie, że ten poszukiwany do dziecięcych zabaw grzyb jest jadalny. Więcej o nim w artykule!

Cykoria endywia: co o niej wiesz?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Cykoria endywia: co o niej wiesz?

To jedno z ciekawszych warzyw liściowych, nie jest jednak zbyt popularne w Polsce. Cykoria jest kuzynką sałaty, znana była w starożytności. Ceni się ją za walory smakowe. Więcej informacji w artykule!

Delikatny grzyb - twardzioszek
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Delikatny grzyb - twardzioszek

Czasem by nazbierać aromatycznych grzybów na smakowitą potrawę nie trzeba wybierać się na długie wyprawy do lasu. Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się, gdzie w okolicy można je nazbierać!

Opieńka – jak ją rozpoznać?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Opieńka – jak ją rozpoznać?

Opieńki rosną w dużych skupiskach, wybierając się po nie do lasu warto zaopatrzyć się w duży kosz! Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się wszystkiego na temat tych pysznych grzybów!

Fenkuł - co warto o nim wiedzieć?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Fenkuł - co warto o nim wiedzieć?

Rzadko gości w naszej kuchni, choć jest smaczny i zdrowy. Koper włoski jest bardzo wartościowym dodatkiem do różnych dań, nadaje im ciekawego smaku. Co jeszcze warto o nim wiedzieć? O tym w artykule!

Przystawki - na czym polega ich rola?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Savoir-Vivre

Przystawki - na czym polega ich rola?

Te kulinarne niewielkie przysmaki odgrywają znaczną rolę podczas towarzyskich spotkań. Podawane na ciepło lub na zimno pełnią określoną funkcję przy stole. Jaką? O tym w artykule, zapraszamy!