

Liście kaffir - niezwykła przyprawa
Liście kaffir to doskonała przyprawa, która wzbogaci nasze danie o niezwykłe smaki i aromaty. Sprawdźcie, dlaczego warto w swojej kuchennej spiżarnie mieć liście kaffiru.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Liście kaffir to doskonała przyprawa, która wzbogaci nasze danie o niezwykłe smaki i aromaty. Sprawdźcie, dlaczego warto w swojej kuchennej spiżarnie mieć liście kaffiru.
Pasternak to warzywo, które zostało wyparte przez ziemniaka za czasów królowej Bony. Ma mnóstwo cennych minerałów, które powinny znaleźć się w naszej kuchni. Poczytajcie!
To symbol krzepkości. Ma wiele nazw, uprawia się ją jako roślinę pastewną i warzywo. Kiedyś często gościła na naszych stołach. Co warto o niej wiedzieć? Zapraszamy do lektury artykułu!
Czy zdarzało się Wam nadepnąć na grzyb, który zaczął pylić obłokiem szarobrązowych cząsteczek? Mało kto wie, że ten poszukiwany do dziecięcych zabaw grzyb jest jadalny. Więcej o nim w artykule!
To jedno z ciekawszych warzyw liściowych, nie jest jednak zbyt popularne w Polsce. Cykoria jest kuzynką sałaty, znana była w starożytności. Ceni się ją za walory smakowe. Więcej informacji w artykule!
Czasem by nazbierać aromatycznych grzybów na smakowitą potrawę nie trzeba wybierać się na długie wyprawy do lasu. Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się, gdzie w okolicy można je nazbierać!
Jeśli zastanawiasz się nad przejściem na dietę bezglutenową, aby zrzucić kilka kilogramów, nie zmieniając całej swojej diety - przeczytaj i dowiedz się, dlaczego nie jest to dobry pomysł.
Opieńki rosną w dużych skupiskach, wybierając się po nie do lasu warto zaopatrzyć się w duży kosz! Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się wszystkiego na temat tych pysznych grzybów!
Rzadko gości w naszej kuchni, choć jest smaczny i zdrowy. Koper włoski jest bardzo wartościowym dodatkiem do różnych dań, nadaje im ciekawego smaku. Co jeszcze warto o nim wiedzieć? O tym w artykule!
Te kulinarne niewielkie przysmaki odgrywają znaczną rolę podczas towarzyskich spotkań. Podawane na ciepło lub na zimno pełnią określoną funkcję przy stole. Jaką? O tym w artykule, zapraszamy!