gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Siła ciasta rośnie w drożdżach
Bardzo popularny dodatek do ciast. To od niego, jako głównego składnika ciast powstała znana wszystkim nazwa - ciasta drożdżowe.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Bardzo popularny dodatek do ciast. To od niego, jako głównego składnika ciast powstała znana wszystkim nazwa - ciasta drożdżowe.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Wiele dzieci bardzo lubi pić kakao. Warto im go podawać, bo jest zdrowe i ma wiele innych, cennych właściwości. Jakich? Wystarczy poczytać.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Za oknem witają nas pierwsze, ciepłe promienie słońca, wszystko budzi się do życia, a Ty nie masz siły i energii by wstać z uśmiechem na ustach? Jedną z przyczyn kiepskiego nastroju może być źle zbilansowana dieta. Być może brakuje w niej witamin i minerałów, które bardzo szybko przyswajamy jedząc warzywa?
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Owoce moreli już w starożytnym świecie wzbudzały zachwyt wspaniałym smakiem i aromatem. Mimo tych walorów, były uważane za owoc wielce szkodliwy.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Świeże ogórki są podstawą surówek, sałatek, dodatków do drugiego dania, a także zupy i napojów. Można podawać je też na deser.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50W przypadku gdy chodzi o zdrowie oraz długowieczność naszą i naszych najbliższych, kierujmy się rozsądkiem i doświadczeniem.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Każdy z nas zna zapach i smak świeżego pieczywa. Niejednokrotnie ciężko się nam oprzeć podczas zakupów w supermarkecie by nie skusić się na jeszcze ciepłe bułeczki lub aromatyczny bochenek z pełnoziarnistej mąki. Wielu z nas odpowie także, że najlepszą opcją na śniadanie jest po prostu kromka chrupiącego chleba ze świeżym masłem i kubkiem mleka.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Aby herbata smakowała, jej przygotowanie wymaga zachowania pewnych rygorów.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Bardzo przydatne informacje i rady, na temat prawidłowego i wykwintnego podawania kawy.
gosiapiotrek23
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1030, Artykułów: 2Zasady stołowego savoir-vivre'u dość precyzyjnie określają, jak powinna być rozmieszczona zastawa stołowa.