Jaka sałatka pasuje do ryby?
Do ryby najlepiej pasują surówki na bazie kapusty – surowej lub kiszonej. Można do niej podać także sałatkę z marchewki lub selera.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Do ryby najlepiej pasują surówki na bazie kapusty – surowej lub kiszonej. Można do niej podać także sałatkę z marchewki lub selera.
Surimi powstaje z mielonego mięsa ryb, jajek i mąki. Kolor uzyskuje się poprzez barwniki spożywcze.
Przy przeziębieniu lub grypie czosnek należy jeść na surowo, najlepiej wcześniej rozgnieciony. Dzięki temu substancje, działające jak antybiotyki, są skuteczniejsze i lepiej wspomagają organizm.
Kawałki kurczaka, w tym pierś, gotuje się około 20 minut. Wystarczy wrzucić je do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy i postawić na palniku.
Leszcz to ryba, którą można smażyć, wędzić lub zapiec w piekarniku. Do tego celu wykorzystuje się filety – ze skórą lub bez.
Leczo można podawać z chlebem, ugotowaną na sypko kaszą, ryżem lub kuskusem. Danie to dobrze smakuje także z ziemniakami i dobrym makaronem.
Makaron sojowy to dobra alternatywa dla pszennego ze względu na większą zawartość białka. Dodatkowo nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest bezpieczny dla alergików.
Orzechy laskowe obiera się po uprażeniu ich w piekarniku. Dzięki pieczeniu skórka robi się krucha i łatwiej odpada od orzecha.
Udka wędzi się na ciepło w temperaturze ok. 50 st. C przez 5-6 godzin. Wcześniej należy je zapeklować i sparzyć, dzięki czemu po wędzeniu będą smaczniejsze.
Sos beszamelowy pasuje do wielu potraw- zapiekanek, makaronów, mięs, ryb, czy warzyw.