redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jaka sałatka pasuje do ryby?
Do ryby najlepiej pasują surówki na bazie kapusty – surowej lub kiszonej. Można do niej podać także sałatkę z marchewki lub selera.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Do ryby najlepiej pasują surówki na bazie kapusty – surowej lub kiszonej. Można do niej podać także sałatkę z marchewki lub selera.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Surimi powstaje z mielonego mięsa ryb, jajek i mąki. Kolor uzyskuje się poprzez barwniki spożywcze.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Przy przeziębieniu lub grypie czosnek należy jeść na surowo, najlepiej wcześniej rozgnieciony. Dzięki temu substancje, działające jak antybiotyki, są skuteczniejsze i lepiej wspomagają organizm.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kawałki kurczaka, w tym pierś, gotuje się około 20 minut. Wystarczy wrzucić je do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy i postawić na palniku.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Leszcz to ryba, którą można smażyć, wędzić lub zapiec w piekarniku. Do tego celu wykorzystuje się filety – ze skórą lub bez.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Leczo można podawać z chlebem, ugotowaną na sypko kaszą, ryżem lub kuskusem. Danie to dobrze smakuje także z ziemniakami i dobrym makaronem.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Makaron sojowy to dobra alternatywa dla pszennego ze względu na większą zawartość białka. Dodatkowo nie zawiera glutenu, dzięki czemu jest bezpieczny dla alergików.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Orzechy laskowe obiera się po uprażeniu ich w piekarniku. Dzięki pieczeniu skórka robi się krucha i łatwiej odpada od orzecha.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Udka wędzi się na ciepło w temperaturze ok. 50 st. C przez 5-6 godzin. Wcześniej należy je zapeklować i sparzyć, dzięki czemu po wędzeniu będą smaczniejsze.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Sos beszamelowy pasuje do wielu potraw- zapiekanek, makaronów, mięs, ryb, czy warzyw.