Jak jeść karambolę?
Karambolę je się na surowo razem ze skórką. Owoc można dodać także do koktajli, sałatek lub zrobić z niego przetwory, np. wino lub dżem.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Karambolę je się na surowo razem ze skórką. Owoc można dodać także do koktajli, sałatek lub zrobić z niego przetwory, np. wino lub dżem.
Do przygotowania surówki colesław potrzebujemy kapusty, marchewki, cebuli, majonezu i przypraw.
Do przygotowania kremu czekoladowego potrzebujemy czekolady, cukru oraz do wyboru serka mascarpone, masła lub 30% śmietany.
Do przygotowania surówki z białej kapusty potrzebujemy przede wszystkim kapusty, marchewki, przypraw i sosu, który możemy wykonać z różnych dodatków.
Kotlety rybne przygotujemy ze zmielonej ryby, czosnku, cebuli, jajek, bułki tartej i przypraw.
Mleko, podpuszczka, kwasek cytrynowy, woda i sól- tego potrzeba do przygotowania domowej mozzarelli. Jeszcze trochę czasu i cierpliwości i smaczny własnoręcznie zrobiony ser gotowy.
Pieczywo, pomidory, bazylia, czosnek, oliwa – tyle trzeba do przygotowania bruschetty.
Frytki smaży się na rozgrzanym, głębokim oleju lub fryturze. Można to zrobić w wysokim garnku, frytownicy lub na patelni. Całość smaży się kilka-kilkanaście minut, aż frytki będą złoto-brązowe.
Dla wszystkich z Was, którzy rozważają rozpoczęcie odchudzania przygotowaliśmy przegląd różnych metod, działań, które pozwolą Wam stworzyć kompleksowy program utraty masy ciała. Pokażemy Wam, że można zmienić styl życia i czerpać z tego przyjemność, jednocześnie zachowując szacunek do własnego ciała. Na własnym zdrowiu nie warto eksperymentować.
Ciasto francuskie, dżem, żółtko i cukier puder- tyle potrzeba do przygotowania rogalików z ciasta francuskiego.