Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Spalacze tłuszczu – skuteczne wspomaganie odchudzania
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dietetyka

Spalacze tłuszczu – skuteczne wspomaganie odchudzania

Organizm człowieka ewolucyjnie przystosowany jest do gromadzenia tkanki tłuszczowej. Dla większości osób prowadzących siedzący tryb życia to zła wiadomość. Dobra jest taka, że wystarczy minimum wiedzy o fizjologii oraz odpowiednie wsparcie dietą, aktywnością fizyczną oraz ciekawymi nowinkami technologicznymi/suplementami, by osiągnąć sukces w spalaniu tłuszczu.

Co przygotować na śniadanie?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co przygotować na śniadanie?

Śniadanie to nie tylko kanapki z wędliną, możemy na nie przygotować pastę do kanapek, omleta, owsiankę, czy muffinki. Tak urozmaicone zawsze zjemy ze smakiem.

Jak zrobić tatara?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić tatara?

Do przygotowania tatara potrzebujemy przede wszystkim surowej polędwicy wołowej, łososia, śledzi lub pieczarek oraz cebuli, soli, pieprzu i żółtek. Dodatki zależą od nas.

Jak zrobić pączki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić pączki?

Pączki przygotowujemy z mąki, drożdży, cukru, mleka, jajek, oleju i spirytusu. Oczywiście dodatkowo potrzebujemy ulubioną marmoladę.