Ile kalorii ma kaszanka?
Tradycyjna kaszanka zawiera 195 kcal w 100 g.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Tradycyjna kaszanka zawiera 195 kcal w 100 g.
Kotlety schabowe przyprawiamy solą i pieprzem. Można posypać je także słodką papryką.
Podobno makaron ugotowany al dente nie tuczy. Jednak osoby, które pomimo to unikają węglowodanów w postaci pasty, nie muszą rezygnować ze spaghetti. Jak to możliwe? Mogą przyrządzić je z warzyw.
Wołowinę smażymy na suchej, mocno rozgrzanej patelni. Solimy ją dopiero po przyrządzeniu.
Migdały to nasiona owoców migdałowca zwyczajnego, są one pestkami.
Zakwas buraczany to skarbnica witamin i mikroelementów.
Grzyby suszone gotujemy przez 1-1,5 godziny, by były one miękkie i delikatne.
Frytki najczęściej podaje się z ketchupem. Można je również serwować z innymi sosami. Stanowią znakomity dodatek do tradycyjnego schabowego lub pieczonego kurczaka.
Polędwiczki wieprzowe pieczemy około 30 minut, czas ten wydłużamy jeśli kawałki mięsa są wyjątkowo duże. Dowiedz się też w czym piec polędwiczki wieprzowe i jak sprawdzić, czy są już gotowe.
Cielęcinę możemy przyrządzić na wiele sposobów. Wspaniale smakuje duszona w winie, pieczona z warzywami, czy smażona w formie bitek.