Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić paprykarz?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić paprykarz?

Paprykarz możemy przygotować w domu. Wystarczy nam do tego ryż, wędzona ryba, warzywa, zwłaszcza pomidory oraz przyprawy.

Jak zrobić sushi?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sushi?

Klasyczne maki robi się z nori, ugotowanego ryżu krótkoziarnstego oraz kawałków surowej ryby. Całość zwija się na macie i kroi w grube plastry.

Jak zrobić hamburgera?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić hamburgera?

Do zrobienia hamburgera potrzebujemy świeżej chrupiącej bułki, dobrej jakości mięsa z przyprawami, dojrzałych pomidorów, sałaty oraz ulubiony sos.

Jak zrobić karkówkę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić karkówkę?

Karkówka to mięso, które świetnie nadaje się do smażenia, pieczenia i grillowania. Wystarczy ją zamarynować i poddać wybranej obróbce cieplnej.

Jak podać ryż?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak podać ryż?

Ryż można ładnie podać na talerzu jako dodatek do obiadu w formie gotowanej lub duszonej w warzywnym bulionie. Przyprawą, którą często dodaje się do ryżu jest kurkuma.

Jak zagęścić sos czosnkowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zagęścić sos czosnkowy?

Sos czosnkowy można zagęścić przez dodatek różnych składników: siemienia lnianego lub naturalnego homogenizowanego serka. Te produkty nie zmienią smaku sosu czosnkowego.

Jak długo piec schab?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak długo piec schab?

Schab w całości piecze się przez około 1 godzinę na kilogram mięsa. Gdy użyjemy porcjowanej wieprzowiny pieczemy ją przez około 12 – 13 minut.

Jak zrobić gulasz z żołądków drobiowych?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić gulasz z żołądków drobiowych?

Gulasz z żołądków drobiowych robi się z dodatkiem śmietany, cebuli, mąki i kostki drobiowej. Duszone w sosie żołądki drobiowe to doskonały dodatek do kasz oraz ziemniaków.