Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jaka zupa na rosole?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jaka zupa na rosole?

Rosół często wykorzystuje się jako bazę do zrobienia zupy: pomidorowej, ogórkowej, cebulowej, gulaszowej lub krupniku. Dzięki temu zrobiony wcześniej rosół nie marnuje się.

Ziemniaki pieczone w piekarniku
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Ziemniaki pieczone w piekarniku

Ziemniaki można upiec w całości lub zrobić z nich łódeczki, frytki lub talarki. W takiej wersji stanowią znakomity dodatek do smażonego lub grillowanego mięsa.

Jak zrobić kopytka z sosem?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić kopytka z sosem?

Kopytka, czyli kluski z mąki i ziemniaków, można podawać z różnymi rodzajami sosów. Pasuje do nich m.in. sos: koperkowy, pieczarkowy, mięsny, pomidorowy, serowy i brokułowy. Podstawą sosu jest śmietana, pieprz, sól i np. kilka rodzajów sera, plasterki pieczarek bądź rozdrobnione różyczki brokułów, które łączy się na patelni.

Jak zrobić tosty?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić tosty?

Do przygotowania tostów najlepiej sprawdzi się chleb tostowy, do tego wystarczy ulubiona szynka i ser. Przygotowaną kanapkę wkładamy do sandwicza i po kilku minutach gotowe.

Jak stosować olej kokosowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak stosować olej kokosowy?

Olej kokosowy to idealny zamiennik masła czy innych olejów roślinnych, który może być stosowany podczas smażenia, pieczenia lub duszenia. Doskonale sprawdza się zarówno w daniach na słodko, jak i wytrawnych.

Jak zrobić lukier plastyczny?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić lukier plastyczny?

Lukier plastyczny robi się z glukozy cukru pudru i żelatyny. Po zagnieceniu stanowi plastyczną masę, którą można obłożyć ciasto lub uformować z niej figurki.

Jak zrobić owsiankę?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić owsiankę?

Robienie owsianki nie jest trudne. Wystarczą ugotowane płatki owsiane oraz dodatki. Całość robi się w trymiga!

Jak ugotować owsiankę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak ugotować owsiankę?

Owsiankę można ugotować na wodzie lub mleku. Wystarczy płatki wsypać do gorącego płynu i gotować do momentu, aż zmiękną.