

Jak zrobić puszyste ciasto na pizzę?
Puszyste ciasto na pizzę można uzyskać przesiewając dokładnie mąkę i pozwalając mu wyrosnąć. Grube ciasto do pizzy nie jest włoską tradycją, ale jest uwielbiane w innych krajach.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Puszyste ciasto na pizzę można uzyskać przesiewając dokładnie mąkę i pozwalając mu wyrosnąć. Grube ciasto do pizzy nie jest włoską tradycją, ale jest uwielbiane w innych krajach.
Przepis na to, jak zrobić szejka lodowego, jest bajecznie prosty. Po zmiksowaniu lodów z mlekiem otrzymujemy pyszny napój. I nie musimy iść do lodziarni.
W doprawianiu łososia warto postawić na minimalizm. Im mniej dodamy, tym więcej naturalnego smaku zachowa ryba. Najlepiej smakuje z ziołami i łagodnymi przyprawami.
Brokuły z bułką tartą przyrządza się w dwóch etapach. Najpierw trzeba ugotować różyczki brokuła, a kiedy przestygną – oprószyć je bułką tartą lub obtoczyć w panierce i obsmażyć na patelni ze wszystkich stron.
Istnieje wiele metod przyrządzania makaronu ryżowego – wybór dodatków należy do nas. Cieniutkie niteczki wystarczy zaparzyć we wrzątku i już można je dodać do dania.
Gotowanie makaronu ryżowego jest najczęściej zbędne. Taki, który można kupić w sklepie, zalewa się tylko wrzątkiem i odstawia na kilka minut pod przykryciem.
Chleb kukurydziany wyrabia się z mąki kukurydzianej, jajek oraz kefiru i piecze tylko pół godziny. Czas przygotowania jest dłuższy, jeśli w składzie znajdą się drożdże lub zakwas.
Najprostszy i najsmaczniejszy przepis na chleb czosnkowy mówi, że domowe pieczywo trzeba posmarować masłem czosnkowym i zapiec je w piekarniku. Jako przekąska sprawdza się zwłaszcza chleb czosnkowy odrywany.
Kiedy mówi się o oszczędzaniu, zazwyczaj pierwszym krokiem jest obcięcie wydatków na jedzenie. Sięgamy wtedy po kiepskiej jakości produkty tylko dlatego, że są tanie. To nie jest dobra droga, o czym przekonuje marka Fairy razem z Grzegorzem Łapanowskim.
Chlebek pita jest składnikiem wielu dań kuchni greckiej i bliskowschodniej. Robi się z niego nie tylko kebab, ale też placki firo i tiropita. Komponuje się świetnie z mięsem i śródziemnomorskimi dodatkami.