

Jak przyprawić gulasz?
W gulaszu najlepiej sprawdzają się bardzo aromatyczne zioła i ostre dodatki. Czosnek, chili, cebula, jałowiec oraz seler korzeniowy wzmacniają smak mięsa i warzyw.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W gulaszu najlepiej sprawdzają się bardzo aromatyczne zioła i ostre dodatki. Czosnek, chili, cebula, jałowiec oraz seler korzeniowy wzmacniają smak mięsa i warzyw.
Szpinak z jajkiem najlepiej przygotować z dodatkiem masła i czosnku. Suszone pomidory i świeżo mielony czarny pieprz, równie znakomicie wkomponują się w smak tej potrawy.
Sos pieczeniowy przygotowujemy na bazie esencjonalnego bulionu oraz zasmażki z masła i mąki, która zagęszcza całość. Ciemny sos pieczeniowy ma gęstą konsystencję. Zobacz jak zrobić sos do pieczeni bez grudek.
Chrupiącego pstrąga można usmażyć na patelni, upiec w folii na grillu lub w piekarniku. Wyśmienicie smakuje z dodatkiem warzyw oraz masła czosnkowego.
Gulasz można zrobić z mięsa wieprzowego, wołowego, dziczyzny lub w wersji warzywnej. Najlepiej smakuje z dodatkiem kaszy: jęczmiennej, gryczanej bądź jaglanej.
Leczo z kiełbasą i cukinią to bardzo aromatyczna, węgierska potrawa, która najlepiej smakuje z ryżem, makaronem lub chrupiącymi grzankami.
Domową tortillę pszenną przygotujesz z mąki, wody i oleju. Możesz w nią zawinąć ulubione składniki. W tego typu daniu najlepiej sprawdzają się: grillowane lub smażone kawałki mięsa (np. drobiu), czerwona fasola, kapusta pekińska, pomidory i jogurtowo-czosnkowy dip.
Do zrobienia domowego, włoskiego makaronu jajecznego potrzebne są: semolina, woda i jajka. Bez maszynki możesz przygotować np. tagliatelle i fettuccine.
W automacie do chleba przygotujesz nie tylko chleb - większość maszyn przygotuje za ciebie ciasto na pizzę czy puszystą babkę drożdżową. Zobacz, na co zwrócić uwagę kupując pierwszą maszynę do pieczenia chleba!
Domowe nachosy przygotujesz z mąki kukurydzianej, wody i oleju. Najlepiej smakują z sosami: serowym, salsa i guacamole.