Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak przygotować szparagi ze słoika?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak przygotować szparagi ze słoika?

Szparagi ze słoika są bardziej miękkie niż świeże. Szparagi ze słoika przygotowuje się więc krócej - ich gotowanie lub smażenie trwa maksymalnie kilka minut. Po odcedzeniu z wody szparagi owija się szynką bądź serem, zalewa galaretą lub dodaje do makaronów.

Jak upiec chleb na zakwasie w automacie?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak upiec chleb na zakwasie w automacie?

Zakwas chlebowy powstaje z mąki i wody, które są poddawane fermentacji bakteryjnej. Na jego bazie można tworzyć w domu w automacie różne rodzaje chlebów.

Jak zrobić jajecznicę z kiełbasą?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić jajecznicę z kiełbasą?

Do przygotowania jajecznicy potrzebne są dowolne jajka (np. kurze lub przepiórcze) i kawałek dobrej kiełbasy. Na rozgrzanym na patelni maśle smaży się półplasterki kiełbasy, a następnie dodaje się roztrzepane w misce jaja i smaży kilka minut, mieszając.

Jak zrobić sosy do pizzy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić sosy do pizzy?

Sosy do pizzy przygotowuje się ze świeżych pomidorów, koncentratu lub przecieru z przyprawami. Rozwałkowane ciasto drożdżowe smarowane jest dobrze doprawionym sosem sosem, posypywane startym serem, ziołami i pieczone.

Jak zrobić chiński makaron?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić chiński makaron?

Chiński makaron z warzywami smaży się z marchewką, papryką, cebulą, porem, fasolą, pędami bambusa i grzybami mun. Można też dodać kukurydzę i czosnek. Potrawę najlepiej doprawić sosem sojowym.

Jak zrobić ocet ryżowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić ocet ryżowy?

Ocet ryżowy powstaje z wina ryżowego. Doprawia się nim ryż do sushi, sałatki, sosy, makarony oraz marynuje mięso przed smażeniem lub pieczeniem.

Flądra – jak przygotować?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Flądra – jak przygotować?

Flądrę można smażyć klasycznie, w panierce lub cieście naleśnikowym. Najlepiej zamarynować ją w soli z dodatkiem ziół, takich jak koperek czy majeranek.