Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić ciasto na naleśniki?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić ciasto na naleśniki?

Ciasto na naleśniki robi się z mąki, jajek, mleka, tłuszczu i cukru. Masa o prawidłowej konsystencji jest lekko lejąca się. Ciasto można zrobić także bez jajek lub bez mąki.

Jak usmażyć dorsza?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak usmażyć dorsza?

Dorsza przyprawiamy i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni przez kilka minut z każdej strony. Przed smażeniem rybę można pokroić w dzwonka lub filety, albo smażyć w całości. Czy dorsz musi być przed smażeniem panierowany? Zobacz!

Racuchy z jabłkami - przepis, który warto znać!
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Racuchy z jabłkami - przepis, który warto znać!

Racuchy z jabłkami robi się z mąki, drożdży, mleka, jajek i jabłek. Ciasto po wyrośnięciu dzieli się na małe placki i smaży na patelni na złoty kolor. Zobacz, ile kalorii mają racuchy jabłkowe i jak długo trzeba je smażyć.

Jak zrobić torty dla dzieci?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić torty dla dzieci?

Tort dla dziecka robi się na podstawie biszkoptu i kremu o ulubionym smaku. Najważniejsza jest tutaj dekoracja, która powinna być dostosowana do płci, wieku i zainteresowań dziecka.

Jak zrobić ciasto na gofry?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić ciasto na gofry?

Ciasto na gofry przygotujemy z puszystej masy z przesianej mąki, mleka i jajek. Wylewamy ciasto na dobrze rozgrzane blaty gofrownicy, aby były lekkie i chrupiące.

Gdzie kupić jarmuż?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Gdzie kupić jarmuż?

Jarmuż to warzywo dostępne w okresie jesienno-zimowym w sklepach spożywczych, dyskontach i hipermarketach. Bez problemu można je kupić także na straganach.

Jak przyrządzić jarmuż?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przyrządzić jarmuż?

Przygotowanie jarmużu nie jest trudne. Wystarczy go umyć, pozbawić grubych łodyg, pociąć i obgotować w osolonej wodzie. Tak przygotowany krótko smażymy z ulubionymi dodatkami.

Co zrobić z awokado?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co zrobić z awokado?

Awokado to główny składnik guacamole, ostrego meksykańskiego sosu. Po za tym świetnie nadaje się do przygotowywania różnorodnych past, sałatek, koktajli oraz słodkich kremów.

Co to jest grasica?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co to jest grasica?

Grasica to gruczoł występujący w organizmach ssaków. W kuchni wykorzystywane są najczęściej grasice cielęce i jagnięce.