redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jak upiec bezę?
Beza powstaje z białek ubitych na sztywno z cukrem. Tak przygotowaną masę można zapiekać w formie dużego blatu, dobrego do tortów lub Pavlovy, lub małych ciastek.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Beza powstaje z białek ubitych na sztywno z cukrem. Tak przygotowaną masę można zapiekać w formie dużego blatu, dobrego do tortów lub Pavlovy, lub małych ciastek.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kapuśniak przygotowuje się z kapusty, innych warzyw, mięsa i przypraw. Całość gotuje się do momentu aż kapusta zmięknie.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jajka mają sporo zamienników między innymi siemię lniane, banan, nasiona chia, czy płatki owsiane.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Do przyrządzenia domowego tofu potrzebujemy jedynie ziaren soi, wody, soli i soku z cytryny. Do tego jeszcze odrobina cierpliwości i będziemy mogli się cieszyć domowym serkiem sojowym.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Koktajl przygotowujemy na bazie świeżych lub mrożonych owoców i warzyw z dodatkiem mleka lub jogurtu.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Karpatkę robi się z ciasta parzonego i masy budyniowej. Przygotowanie zajmuje około godziny. Całość można dodatkowo wzbogacić owocami i udekorować cukrem pudrem.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Sos słodko-kwaśny to połączenie brązowego cukru z wyraźnymi w smaku przyprawami, sosem sojowym i ketchupem. Doskonale nadaje się jako dip do nuggetsów czy dań chińskich.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Mięso pekluje się na mokro lub na sucho z użyciem soli i przypraw. Proces ten trwa zwykle od 8 do 20 dni.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Do przygotowania polewy czekoladowej wystarczy nam kakao, cukier puder, masło i gorąca woda. Gotową możemy polać wszelakie ciasta.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zakwas na chleb powstaje z mąki wymieszanej z wodą. Całość odstawia się na kilka dni, w międzyczasie mieszankę „dokarmiając” świeżą porcją mąki.