redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jak jeść awokado?
Awokado przed jedzeniem przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę ze środka i obieramy ze skóry.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Awokado przed jedzeniem przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę ze środka i obieramy ze skóry.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Amarantus zalewamy gorącą wodą i gotujemy przez około 15 minut aż zmięknie. Tak przygotowany możemy wykorzystać do wielu potraw.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Bób gotuje się od 10 do 20 minut. Dokładny czas uzależniony jest od tego, jak stare jest warzywo oraz czy jest ono świeże czy mrożone.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kaloryczność bananów zależy od gatunku. Przykładowo banany właściwe (Musa) uważane są za jedne z bardziej kalorycznych owoców. Posiada on 95 kcal w 100 g samego miąższu.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Łososia piecze się około 20 minut w piekarniku. Czas ten może się wydłużać lub skracać w zależności od wielkości pieczonych kawałków, temperatury i wybranej techniki zapiekania.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zapiekankę przygotowujemy z pokrojonych ziemniaków w cienkie plasterki z dodatkiem mięsa mielonego. Całość jest zapiekana w sosie pod startym serem w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Standardowy czas pieczenia dla 1 kg mięsa to ok. 50 minut. Długość pieczenia karkówki zależy jednak także od wielkości kawałka oraz temperatury. Zobacz, ile piec karkówkę aby była soczysta.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kompot powstaje w wyniku gotowania owoców w wodzie. Często dodaje się do niego cukier oraz przyprawy. Czas gotowania jest uzależniony od rodzaju wybranych składników.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kotlety, roladki i pieczenie – to trzy najpopularniejsze dania ze schabu. Są proste w przygotowaniu i świetnie sprawdzą się zarówno na zwykły obiad, jak i na specjalne okazje.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Sos beszamelowy robi się z mąki, mleka, masła i gałki muszkatołowej. Cały proces przygotowania zajmuje mniej niż 10 minut. Taki sos można potem wykorzystać do lasagne lub zapiekanki.