Odświeżamy zapach w lodówce
Niektóre produkty pozostawiają nam w lodówce niemiłą woń, która utrzymuje się dość długo, są jednak na to domowe sposoby.
Niektóre produkty pozostawiają nam w lodówce niemiłą woń, która utrzymuje się dość długo, są jednak na to domowe sposoby.
Jeśli zostanie nam ciasta na pierogi najlepiej je zamrozić - zaoszczędzimy sobie pracy następnym razem.
Podczas sezonu grillowego warto być zawsze przygotowanym na niespodziewaną propozycję ucztowania na wolnym powietrzu.
Resztkę świeżego pieczywa najlepiej przechować w zamrażarce.
Często zostaje nam końcówka wina, której nie mamy ochyty już dopijać. Może nam ona jeszcze posłużyć.
Czy zdarza Wam się wyrzucać zeschniętą cytrynę po wykorzystaniu do potrawy tylko łyżki soku?
Jak przechować potrawy korzenne?w bardzo łatwy sposób :)
Proste porady które przydadzą się każdej gospodyni, która chce gotować zdrowo i oszczędnie.
Na czas rozmrażania wpływa m.in.: wielkość porcji, rodzaj i grubość naczynia, temperatura rozmrażania. Zobacz jak prawidłowo rozmrozić potrawy.
Potrawy przeznaczone do mrożenia trzeba najpierw odpowiednio przygotować, czyli ugotować, udusić lub upiec.