ryba pieczona w folii
dobry sposób na soczysta rybę
dobry sposób na soczysta rybę
Co zrobić, by kalmary nie były twarde i ciągnące?
Zanim ryba trafi do piekarnika
sprytny sposób na rybę w jednym kawałku :)
Tranowy posmak ryb można łatwo zlikwidować trzymając przez 30 minut filety...
Aby ryba była aromatyczna, gdy ją gotujesz, najpierw przyrządź wywar z włoszczyzny (bez kapusty), cebuli, ziół (lubczyku, kolendry, tymianku) ...
Smażone ryby możesz zamarynować – dzięki temu dłużej je przechowasz.
Jak poznać czy ryba jest świeża? Świeża ryba ma lśniącą skórę, przejrzyste , wypukłe oczy i różowe skrzela.
Jak piec rybę w folii? Jeśli zamierzasz upiec rybę w folii aluminiowej, pamiętaj, że ...
Podczas smażenia ryb wrzuć do oleju kawałki surowego ziemniaka – pochłonie zapach ryby...