Wino – białe czy czerwone?
Różnią się nie tylko kolorem, ale też smakiem, właściwościami zdrowotnymi, sposobem podawania. Jakie wino wybrać na dzisiejszy wieczór, białe czy czerwone?
Różnią się nie tylko kolorem, ale też smakiem, właściwościami zdrowotnymi, sposobem podawania. Jakie wino wybrać na dzisiejszy wieczór, białe czy czerwone?
Jeśli narzekasz, że za mało zarabiasz i za dużo wydajesz na jedzenie zobacz kilka naprawdę drogich potraw. Przygotowywane są w oparciu o receptury opracowane przez najlepszych kucharzy świata i najbardziej ekskluzywne składniki. Kupienie nawet jednej porcji to ogromny wydatek!
Mleko, jajka, orzechy, ryby, owoce – to pokarmy, które uczulają nas najczęściej. Te i inne produkty mogą wywoływać szereg nieprzyjemnych, a czasem wręcz groźnych objawów. Jak ich unikać? Złap byka za rogi i dowiedz się więcej o alergiach pokarmowych.
Czy znana jest Wam idea „pocieszającego jedzenia”? Nawet jeśli nie w teorii to z pewnością w praktyce. Każdy chyba miał w swoim życiu tak parszywy humor, że jedyne co mogło pomóc to sięgnięcie po coś pysznego do jedzenia, co przywoływało stan błogości i spokoju.
Dobra wiadomość dla smakoszy piwa – picie z umiarem może korzystnie wpływać na nasze zdrowie. Pamiętaj tylko, żeby nie przesadzić! Bezpieczna dawka to ok. 300 ml piwa w ciągu doby. Spożywanie większej ilości działa na nas niestety negatywnie.
Żyjemy w czasach, kiedy na całym świecie marnuje się 1/3 produkowanej żywności, czyli 1,3 mld ton. W skali globalnej ma to negatywny wpływ na gospodarkę i ekologię. A z perspektywy naszej własnej kieszeni – na portfel i finanse. Co robić, żeby ograniczyć ilość marnowanego jedzenia we własnym domu?
Lubisz piwo, ale martwisz się o swoją wagę? Czas porzucić zmartwienia i bez przeszkód rozsmakowywać się w złotym trunku. Na rynku pojawiło się piwo, które ma o 30% mniej kalorii i o 85% mniej węglowodanów. Idealne dla osób aktywnych fizycznie, a także dla… odchudzających się.
Znani i lubiani nie zawsze byli sławni, bogaci i rozpoznawalni. Wielu aktorów, wokalistów i celebrytów, których codziennie widujemy w telewizji i na okładkach gazet, zaczynało swoją karierę w barach szybkiej obsługi. Zobacz kto zarobił swoje pierwsze pieniądze pracując w fast-foodach.
Dużo jeść, nie tyć i jeszcze na tym zarabiać. Brzmi jak marzenie. Poznajcie dziewczynę, która żyje właśnie w ten sposób. Przed Wami Yuka Kinoshita, dla której żadna ilość jedzenia nie jest zbyt duża.
McDonald's we Włoszech przygotował dla swoich klientów wyjątkowego burgera. Tak jak tradycyjna kanapka podawany jest na ciepło, tyle że zamiast mięsa, warzyw i sera znajdziemy w nim dużo pysznego, słodkiego kremu orzechowo-czekoladowego.