Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Kilka prostych porad praktycznych
  • 1
Polpal Polpal | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40
Gwiazda w kuchni

Kilka prostych porad praktycznych

Zostało trochę dżemu na dnie słoika? Co zrobić z odkrojonymi skórkami od sera? Przeczytaj kilka porad, a od Nigelli dowiedz się jak wykorzystać wodę z gotowania makaronu!

Fakty i mity na temat wody z kranu
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Fakty i mity na temat wody z kranu

W Polsce nie mamy szacunku i zaufania do wody z kranu. Obawy dotyczące spożywania wody wodociągowej są tak silnie zakorzenione w świadomości społeczeństwa, że urosły do rangi fobii. Poznaj też przepisy Grzegorza Łapanowskiego!

Gotowanie z Rachel Khoo
  • 1
kołczu kołczu | Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147
Wydarzenia

Gotowanie z Rachel Khoo

Mieliśmy okazję poznać Rachel Khoo i gotować pod jej sympatycznym okiem – przeczytajcie naszą relację i koniecznie sprawdźcie któryś z przepisów!

 Sery, dojrzała fascynacja
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gwiazda w kuchni

Sery, dojrzała fascynacja

Gieno Mientkiewcz – smakosz i sybaryta, znawca serów i prowadzący program „Przez dziurkę od sera” opowiada skąd u niego wzięła się fascynacja światem serów.

Nowe menu w restauracji Papaya
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Szef kuchni poleca

Nowe menu w restauracji Papaya

Wiosna to dobry moment na zmiany, także w menu. Papaya przygotowała dla swoich Gości wyśmienite, nowe propozycje dań, które są niezwykle wyraziste, zachwycają aromatem i bogatą paletą tajskich smaków. Zapraszamy na prawdziwie egzotyczną ucztę dla zmysłów!