Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Co możemy zrobić ze smoczego owocu?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Co możemy zrobić ze smoczego owocu?

Zastanawialiście się kiedyś nad listą egzotycznych owoców, których chcielibyście spróbować chociaż raz w swoim życiu? Pomelo, granaty, liczi, smoczy owoc? Zobacz co to jest dragon fruit i co z niego zrobić?

Bloger Tygodnia - Gęba w Niebie
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Gęba w Niebie

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Ewę Siudę-Szymanowską, autorkę bloga Gęba w Niebie. Pieczenie i gotowanie, oprócz dawania przyjemności, ma dla niej także wymiar terapeutyczny a kulinarne porażki potrafi przekształcać w smakowite sukcesy! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Jadalne kwiaty - jak je przygotować i które możemy zjeść
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Jadalne kwiaty - jak je przygotować i które możemy zjeść

Podpatrując kulinarne wyczyny mistrzów można zauważyć pewien trend. Najpiękniejsze talerze ubrane są kwiatami, w dodatku jadalnymi. Półmiski z kolorowymi płatkami nie tylko świetnie się fotografują, ale działają na wszystkie nasze zmysły. Pięknie wyglądają, wspaniale pachną i ciekawie smakują. Próbowaliście już dekoracji kwiatowych w swojej kuchni?

Zaskakujące połączenia smakowe
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gotujmy.pl poleca

Zaskakujące połączenia smakowe

Warsztaty akademii smaku Bosch okazały się bardzo zaskakujące. Czym udało nam się zadziwić uczestników? Uwielbioną chyba przez wszystkich czekoladką w nowych, zupełnie niesłodkich połączeniach smakowych.

 19 kwietnia obchodzimy Dzień czosnku
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

19 kwietnia obchodzimy Dzień czosnku

Mała, biała główka z delikatną osłonką, której łatwo się pozbyć by dostać się do serca przyprawy. Ma ponad 250 odmian i w Polsce jest bardzo lubianym dodatkiem do wielu potraw.

Bloger Tygodnia - I Can't Cook
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - I Can't Cook

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Kamilę Kędzierską i Ewę Łukaszek, autorki bloga I Can't Cook. Fascynacja zdrowym trybem życia Kamili plus pomysły pojawiające się przed snem w głowie Ewy dają w efekcie dania smaczne, zdrowe... ze szczyptą magii! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

12 kwietnia - Dzień Czekolady
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

12 kwietnia - Dzień Czekolady

Miazga kakaowa, masło kakaowe, trochę innych dodatków i oto mamy wyrób idealny. Tak powstaje czekolada, która jest obiektem westchnień większości ludzi na tej planecie. I trudno się temu dziwić. Nic tak nie poprawia nastroju jak kilka okienek ulubionej czekolady.

Świąteczne przepisy Agnieszki Maciąg
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Świąteczne przepisy Agnieszki Maciąg

W najnowszym numerze luksusowego magazynu dla kobiet "Uroda Życia" Agnieszka Maciąg zdradza swoje pomysły na przepisy, w których główną rolę odgrywają jajka. Oprócz tego dzieli się recepturami na pyszne dania i słodkości, które nie tylko będą pięknie prezentowały się na świątecznym stole, ale przede wszystkim zaskoczą wszystkich wyśmienitym smakiem.

Bloger Tygodnia - Smakowity Blog Kulinarny
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Smakowity Blog Kulinarny

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Iwonę Zeidler, autorkę bloga Smakowity Blog Kulinarny. Zamiłowanie do eksperymentowania, spontaniczność a w efekcie przyjemność, którą można komuś podarować na talerzu - tak w skrócie można opisać kulianarne działania Iwony. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Robot planetarny Philips w mojej kuchni
  • 1
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Gotujmy.pl poleca

Robot planetarny Philips w mojej kuchni

Niewielkie rozmiary, łatwa obsługa, wielofunkcyjność to podstawowe kryteria, jakie powinien spełniać dobry robot kuchenny. Gdy dodamy do tego nowoczesną prezencję, duże możliwości oraz stuprocentową niezawodność, wysoko podniesiemy poprzeczkę. Czy robotowi planetarnemu Philips uda się ją przeskoczyć? Przeczytajcie!