

Co możemy zrobić ze smoczego owocu?
Zastanawialiście się kiedyś nad listą egzotycznych owoców, których chcielibyście spróbować chociaż raz w swoim życiu? Pomelo, granaty, liczi, smoczy owoc? Zobacz co to jest dragon fruit i co z niego zrobić?
Zastanawialiście się kiedyś nad listą egzotycznych owoców, których chcielibyście spróbować chociaż raz w swoim życiu? Pomelo, granaty, liczi, smoczy owoc? Zobacz co to jest dragon fruit i co z niego zrobić?
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Ewę Siudę-Szymanowską, autorkę bloga Gęba w Niebie. Pieczenie i gotowanie, oprócz dawania przyjemności, ma dla niej także wymiar terapeutyczny a kulinarne porażki potrafi przekształcać w smakowite sukcesy! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Podpatrując kulinarne wyczyny mistrzów można zauważyć pewien trend. Najpiękniejsze talerze ubrane są kwiatami, w dodatku jadalnymi. Półmiski z kolorowymi płatkami nie tylko świetnie się fotografują, ale działają na wszystkie nasze zmysły. Pięknie wyglądają, wspaniale pachną i ciekawie smakują. Próbowaliście już dekoracji kwiatowych w swojej kuchni?
Warsztaty akademii smaku Bosch okazały się bardzo zaskakujące. Czym udało nam się zadziwić uczestników? Uwielbioną chyba przez wszystkich czekoladką w nowych, zupełnie niesłodkich połączeniach smakowych.
Mała, biała główka z delikatną osłonką, której łatwo się pozbyć by dostać się do serca przyprawy. Ma ponad 250 odmian i w Polsce jest bardzo lubianym dodatkiem do wielu potraw.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Kamilę Kędzierską i Ewę Łukaszek, autorki bloga I Can't Cook. Fascynacja zdrowym trybem życia Kamili plus pomysły pojawiające się przed snem w głowie Ewy dają w efekcie dania smaczne, zdrowe... ze szczyptą magii! Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Miazga kakaowa, masło kakaowe, trochę innych dodatków i oto mamy wyrób idealny. Tak powstaje czekolada, która jest obiektem westchnień większości ludzi na tej planecie. I trudno się temu dziwić. Nic tak nie poprawia nastroju jak kilka okienek ulubionej czekolady.
W najnowszym numerze luksusowego magazynu dla kobiet "Uroda Życia" Agnieszka Maciąg zdradza swoje pomysły na przepisy, w których główną rolę odgrywają jajka. Oprócz tego dzieli się recepturami na pyszne dania i słodkości, które nie tylko będą pięknie prezentowały się na świątecznym stole, ale przede wszystkim zaskoczą wszystkich wyśmienitym smakiem.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Iwonę Zeidler, autorkę bloga Smakowity Blog Kulinarny. Zamiłowanie do eksperymentowania, spontaniczność a w efekcie przyjemność, którą można komuś podarować na talerzu - tak w skrócie można opisać kulianarne działania Iwony. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Niewielkie rozmiary, łatwa obsługa, wielofunkcyjność to podstawowe kryteria, jakie powinien spełniać dobry robot kuchenny. Gdy dodamy do tego nowoczesną prezencję, duże możliwości oraz stuprocentową niezawodność, wysoko podniesiemy poprzeczkę. Czy robotowi planetarnemu Philips uda się ją przeskoczyć? Przeczytajcie!