

Owocowa nowość dla dzieci
Dżem 100% z owoców extra gładki to nowość marki Łowicz stworzona z myślą o najmłodszych. Unikalne smaki, gładka konsystencja oraz brak cukru to cechy, które sprawiają, że po dżemy Łowicz warto sięgać!
Dżem 100% z owoców extra gładki to nowość marki Łowicz stworzona z myślą o najmłodszych. Unikalne smaki, gładka konsystencja oraz brak cukru to cechy, które sprawiają, że po dżemy Łowicz warto sięgać!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Gosię Łaniak, autorkę bloga o nazwie Modern Taste. Pomysł na połączenie gotowania i blogowania zrodził się w jej głowie dość spontanicznie. Zamiłowanie to szybko przerodziło się w prawdziwą pasję. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Kuchnia hiszpańska kojarzy mi się przede wszystkim z jedzonymi na świeżym powietrzu tapas, owocami morza, paellą i tortilla de patatas. Nie wiecie, jakie potrawy kryją się pod tymi nazwami? Zapraszam do lektury!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Zuzannę Ploch, autorkę bloga Chilli, Czosnek i Oliwa. Kuchnia to jej ulubione miejsce w domu. Jej potarwy są proste, sezonowe i wyraźnie pachną południowym słońcem. Zapraszamy do przeczytania wywiadu!
Czy słyszeliście kiedykolwiek o oleju makowym? Przyznam szczerze, że ja dopiero niedawno dowiedziałam się, że taki istnieje. Sprawdźcie, czym się charakteryzuje!
Choć zabrzmi to kuriozalnie, mało osób wie, że ze śliwek wytwarzany jest olej, a jego smak przypomina migdały i marcepan. Odpowiedź na pytanie, dlaczego warto po niego sięgać, znajdziecie w artykule!
Kuchnia włoska kojarzona jest głównie z makaronem i pizzą. To błąd - można w niej znaleźć wiele innych, pysznych - choć mniej popularnych - dań. Poznajcie arancini, małe ryżowe kuleczki, które można serwować z dowolnymi dodatkami.
Ptasie mleczko to moje dzieciństwo. Kocham smak tej delikatnej pianki, doskonale oblanej mleczną czekoladą... Jak samemu przygotować tę pyszność?
Jak wielkie było moje zaskoczenie, kiedy w Tajlandii po raz pierwszy zobaczyłam znak przekreślonego owocu w miejscu publicznym. To był durian - wystarczy raz się z nim zetknąć, aby zrozumieć słuszność takich znaków "zakazu".
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Monikę Matysiak, autorkę bardzo pozytywnego bloga o nazwie Sio smutki. Blogowanie i gotowanie to jej sposób na spełnianie marzeń. Zapraszamy do przeczytania wywiadu!