

Trzeba gotować z przyjemnością
Z Michelem Moranem rozmawiamy o właśnie wydanej książce kucharskiej, jego ulubionych przepisach i o radach dla domowych kucharzy.
Z Michelem Moranem rozmawiamy o właśnie wydanej książce kucharskiej, jego ulubionych przepisach i o radach dla domowych kucharzy.
Śliwki to owoce, które przypominają o kończącym się lecie i o zbliżającej się jesieni. Słodki smak śliwek ukrytych pod kruszonką umili nam coraz chłodniejsze dni i coraz dłuższe wieczory. Dlatego dziś w cyklu Słodkie piątki zapraszam Was do wspólnego przygotowania śliwek pod kruszonką.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Anna Dobrowolańska, autorka bloga Smaczne Ujęcie.
Konrad Birek zdradza przepis na grillowany camembert z orzechami, bakaliami i konfiturą figową.
Jeszcze żywy skorupiak i podróż w czasie do smaków dzieciństwa – to czekało wczoraj na uczestników. Czy jednak homar nie cierpiał?
Masz ochotę na pyszny deser? Kurt Scheller zdradza Kasi Cichopek-Hakiel przepis na ciasto orzechowe z czekoladą.
Co jest najważniejsze w fotografii kulinarnej? Przeczytajcie wywiad z ekspertem – fotografem Leszkiem Szurkowskim.
Dzisiaj w rubryce Bloger Tygodnia przepytujemy kulinarną parę - Beatę i Witka, autorów bloga Magazyn Kuchenny. Zapraszamy do lektury!
„BlogerChef. W sieci przepisów” to efekt wyprawy po kuchniach świata, którą odbyli najlepsi polscy blogerzy kulinarni. Podróży o innowacyjnej formule, pełnej wrażeń, niespodzianek i smakowitych dań.
Syn Macieja Kuronia zaczyna współpracę z marką sałat w zakresie promocji zdrowych i lekkich potraw na bazie mieszanek sałat.