

Produkty marek własnych coraz lepsze
Z najnowszego raportu Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wynika, że produkty wytwarzane pod marką własną sieci handlowych są coraz lepsze.
Z najnowszego raportu Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wynika, że produkty wytwarzane pod marką własną sieci handlowych są coraz lepsze.
Okazuje się, że ponad połowa włoskiej żywności wcale nie jest produkowana we Włoszech, a co więcej w podrabianiu biorą udział Włosi!
Warmia i Mazury należą do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego. Produkty i potrawy z tego regionu cieszą się coraz większym zainteresowaniem.
Producenci żywności mogą złożyć wniosek o wpis na Listę produktów tradycyjnych. To krok korzystny zarówno dla nich jak i dla konsumentów.
Polskie mleko w Algierii, Meksyku i na Filipinach!
Sous-vide jako nowoczesna metoda długiego gotowania szturmem zdobywa kuchnie najlepszych mistrzów kulinarnych. Czy nadszedł czas prawdziwego slow food?
Oto lista deserów najsłodszych chyba na świecie – jeśli masz ochotę na coś słodkiego…
Z założenia są przepisy dla osób, które w piątki nie jedzą mięsa oraz dla wegetarian. Autor podkreśla, że do ich zrobienia wystarczą dobre chęci i chwila czasu.
Wojciech Modest Amaro, szef kuchni, kreator smaków i jego Atelier kolejny raz zostali docenieni przez światowy autorytet kulinarny.
Jak co roku berlińskie targi Grüne Woche przyciągają tysiące ludzi, którzy mogą spróbować tradycyjnych specjałów z całego świata! Zobacz zdjęcia!