Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
25 maja - Światowy Dzień Mleka
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

25 maja - Światowy Dzień Mleka

25 maja obchodzimy Światowy Dzień Mleka. To dobra okazja, aby zastanowić się nad zaletami tego napoju i ... wznieść (mleczny) toast!

Na ostrzu noża - Janek Paszkowski
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Na ostrzu noża

Na ostrzu noża - Janek Paszkowski

Ponownie rozpoczynamy znany Wam cykl "Na ostrzu noża", w którym przepytujemy znanych kucharzy! Na dobry początek na nasze pytania odpowiada Janek Paszkowski - najmłodszy z uczestników programu Master Chef - obecnie szef kuchni Ale'je Bistro.

Mama alergika gotuje. Na wyjątkowe okazje
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Gotujmy.pl poleca

Mama alergika gotuje. Na wyjątkowe okazje

Lista składników, na które Twoje dziecko reaguje alergicznie jest na tyle długa, że nie masz pojęcia co zrobić na Wigilijny stół, aby pociecha nie chodziła głodna? Wreszcie pojawiła się książka, która rozwiąże przynajmniej część Twoich problemów, a już na pewno - te kulinarne.

Bloger Tygodnia - Ekscentryczny Parowar
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Ekscentryczny Parowar

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Karinę Falkiewicz, autorkę bloga Ekscentryczny Parowar. Jeśli tylko pojawia się taka okazja - odważnie próbuje nowych smaków. Gotowanie jest dla niej odskocznią od codziennych spraw. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Zatopione w czekoladzie - nowe cukierki od Goplany
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Zatopione w czekoladzie - nowe cukierki od Goplany

Dzięki nowej, rozszerzonej ofercie cukierków Goplany, będziemy mogli cieszyć się zupełnie zaskakującymi smakami jak trójwarstwowe Torciki i klasycznymi (ale w całkiem nowej odsłonie) Toffino Soft i Rajskie Mleczko.

Bloger Tygodnia - AZ Gotuj
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - AZ Gotuj

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Anitę Zegadło, autorkę bloga AZ Gotuj. Jej przygoda z gotowaniem rozpoczęła się wraz z założeniem rodziny. Początkowa chęć, by w ogóle umieć to robić w rezultacie stała się jej pasją. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Bloger Tygodnia - Zielony Koperek
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Zielony Koperek

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Sylwię Małachowską, autorkę bloga Zielony Koperek. Książka, film a może rozmowa z drugim człowiekiem? Inspirację dla swoich działań jest w stanie czerpać dosłownie... zewsząd. Gotowanie, choć sprawia jej ogromną radość, traktuje również jako formę relaksu. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Kasza jako podstawa naszego żywienia
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Kasza jako podstawa naszego żywienia

Zobacz najnowszy magazyn Akademii Smaku Bosch! Dowiesz się czym jest kasza, z jakich zbóż jest produkowana, jakie ma zastosowanie. Poznasz ciekawe przepisy na kaszę. Dowiesz się co o kaszy myślą eksperci.