

25 maja - Światowy Dzień Mleka
25 maja obchodzimy Światowy Dzień Mleka. To dobra okazja, aby zastanowić się nad zaletami tego napoju i ... wznieść (mleczny) toast!
25 maja obchodzimy Światowy Dzień Mleka. To dobra okazja, aby zastanowić się nad zaletami tego napoju i ... wznieść (mleczny) toast!
Ponownie rozpoczynamy znany Wam cykl "Na ostrzu noża", w którym przepytujemy znanych kucharzy! Na dobry początek na nasze pytania odpowiada Janek Paszkowski - najmłodszy z uczestników programu Master Chef - obecnie szef kuchni Ale'je Bistro.
Lista składników, na które Twoje dziecko reaguje alergicznie jest na tyle długa, że nie masz pojęcia co zrobić na Wigilijny stół, aby pociecha nie chodziła głodna? Wreszcie pojawiła się książka, która rozwiąże przynajmniej część Twoich problemów, a już na pewno - te kulinarne.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Karinę Falkiewicz, autorkę bloga Ekscentryczny Parowar. Jeśli tylko pojawia się taka okazja - odważnie próbuje nowych smaków. Gotowanie jest dla niej odskocznią od codziennych spraw. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Dzięki nowej, rozszerzonej ofercie cukierków Goplany, będziemy mogli cieszyć się zupełnie zaskakującymi smakami jak trójwarstwowe Torciki i klasycznymi (ale w całkiem nowej odsłonie) Toffino Soft i Rajskie Mleczko.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Anitę Zegadło, autorkę bloga AZ Gotuj. Jej przygoda z gotowaniem rozpoczęła się wraz z założeniem rodziny. Początkowa chęć, by w ogóle umieć to robić w rezultacie stała się jej pasją. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Soki i musy wcale nie zawierają cukrów i substancji słodzących. Przeczytaj i pij soki na zdrowie!
Pomiędzy 11 a 17 maja będziecie mieli okazję uczestniczyć w ogólnopolskim święcie gastronomii! To doskonała okazja aby poznać nowe smaki, odkryć nowe miejsca ale przede wszystkim wyśmienicie spędzić czas!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Sylwię Małachowską, autorkę bloga Zielony Koperek. Książka, film a może rozmowa z drugim człowiekiem? Inspirację dla swoich działań jest w stanie czerpać dosłownie... zewsząd. Gotowanie, choć sprawia jej ogromną radość, traktuje również jako formę relaksu. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!
Zobacz najnowszy magazyn Akademii Smaku Bosch! Dowiesz się czym jest kasza, z jakich zbóż jest produkowana, jakie ma zastosowanie. Poznasz ciekawe przepisy na kaszę. Dowiesz się co o kaszy myślą eksperci.