Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Bloger Tygodnia - Poezja Smaku
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Poezja Smaku

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Natalię Ruszkowską-Tabor, autorkę bloga Poezja Smaku. Punktem wyjściowym jej kulinarnych dokonań jest produkt - od niego wszystko się zaczyna. Miksowanie smaków, nadawanie świeżego akcentu tradycyjnym daniom - wszystko to składa się na jej wyjątkowy styl gotowania. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Zmiana punktacji za dodanie porady
  • 27
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Aktualności Gotujmy

Zmiana punktacji za dodanie porady

Od pewnego czasu mieliście możliwość dodawania do serwisu porad, za publikację których zdobywaliście 200 wirtuali. Nadchodzi czas zmian, które dotyczyć będą również dodawanych przez Was treści w tym zakresie.

Bloger Tygodnia - Ósmy Kolor Tęczy
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Ósmy Kolor Tęczy

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Małgosię Gutral, autorkę bloga Ósmy Kolor Tęczy. Fundamentem jej kulinarnych pomysłów jest wyobraźnia, dzięki której wszystko co wyczaruje w kuchni jest nie tylko smaczne, ale przede wszystkim szybkie w przygotowaniu. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Kalafior romanesco i fioletowe ziemniaki - znasz te warzywa?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Kalafior romanesco i fioletowe ziemniaki - znasz te warzywa?

Gotowanie jest piękną sztuką. Dobór odpowiednich składników i przypraw gwarantuje nam niepowtarzalność i sukces. Zachęcamy Was do poszerzania swojego kulinarnego repertuaru! Czy słyszeliście o kalafiorze romanesco albo fioletowych ziemniakach?

Owoce noni - co powinniśmy o nich wiedzieć?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Owoce noni - co powinniśmy o nich wiedzieć?

Inna nazwa tych owoców to morwa indyjska - znana już w starożytności jako panaceum na różne dolegliwości. Obecnie wraca do łask i coraz częściej jest wykorzystywana w medycynie naturalnej.

Karombola czy pomelo - na co dzisiaj masz ochotę?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Karombola czy pomelo - na co dzisiaj masz ochotę?

Coraz chętniej sięgamy po egzotyczne owoce i nowe smaki. Na sklepowych półkach kuszą nas ogórki kiwano, pitaja czy owoce noni - wszystkie kolorowe, soczyste i zupełnie niespotykane. Ich cena nie odstrasza, czasami wręcz zachęca do poznawania nowości.

Bloger Tygodnia - Dietolog
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Dietolog

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Angelinę Ziembińską, autorkę bloga Dietolog. Choć sama określa je mianem wielkiej improwizacji, gotowanie to jej pasja i jednocześnie sposób na okazywanie uczuć najbliższym. Zachęcamy do przeczytania wywiadu!

Ogórek kiwano - owoc z kosmosu?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Ogórek kiwano - owoc z kosmosu?

Jeżeli myślicie, że w kuchni widzieliście już wszystko i nic, absolutnie nic nie może Was zaskoczyć to z chęcią się pobawimy się z Wami w zgadywanki.

Sepia z mątwy - atrament, który rewolucjonizuje kuchnie
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Sepia z mątwy - atrament, który rewolucjonizuje kuchnie

Czarny kolor w kuchni kojarzy nam się głównie z nieudanym eksperymentem kulinarnym i niestety przypaloną potrawą... Nawet w dekoracjach unikamy tej barwy. Tymczasem nowy trend sugeruje, że powinniśmy się przełamać i spróbować gotowania z sepią z mątwy. Nie wiecie o czym mówimy? Zapraszamy do lektury.

Nowa odsłona Gotujmy.pl
  • 30
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Nowa odsłona Gotujmy.pl

Już niedługo Waszym oczom ukaże się nowa, mamy nadzieję lepsza, odsłona Gotujmy.pl. Przez ostatnie miesiące serwis poddawany był szczegółowej metamorfozie. Zależało nam na wydobyciu atutów, zniwelowaniu wad oraz dołożeniu solidnej porcji nowoczesności. Zobaczcie, jakie zmiany zaskoczą Was w nowym Gotujmy.pl.