Chcesz wiedzieć co słychać i co dobrego można skosztować w kulinarnym świecie? Informujemy o aktualnościach i najświeższych wiadomościach ze świata kulinariów.

Recenzujemy programy, książki kulinarne. Podpowiadamy po jakie nowości w sklepach, na bazarkach warto sięgnąć. Sprawdzamy gdzie dobrze karmią „na mieście” nie tylko w Warszawie, Gdańsku czy Poznaniu.

Przeprowadzamy wywiady z blogerami kulinarnymi, którzy serwują pyszne dania i dzielą się z nami swoimi przepisami.

Z naszą pomocą dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Najświeższe informacje kulinarne, ciekawostki, przepisy z Polski i ze świata tylko u nas!
Bloger Tygodnia - Czekoladą utkane
  • 2
Magdalenaa Magdalenaa | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59
Bloger Tygodnia

Bloger Tygodnia - Czekoladą utkane

Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Paulinę Reczkowską, autorkę bloga Czekoladą utkane. Wypieki i fotografia to jej wielkie pasje. Paulina to prawdziwa królowa serników. Na jej blogu znajdziecie mnóstwo słodkich inspiracji!

Zimowe przepisy Agnieszki Maciąg
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wiadomości

Zimowe przepisy Agnieszki Maciąg

W nowym numerze luksusowego magazynu dla kobiet "Uroda Życia" Agnieszka Maciąg dzieli się swoimi sposobami na karnawałowe pyszności. Zdradza też przepisy na rodzinne smakołyki, które skutecznie rozgrzeją nawet w największe mrozy.

Czy powinniśmy się bać glutaminianu sodu?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Czy powinniśmy się bać glutaminianu sodu?

Wszystko co jest oznaczane złowrogą literką E na etykietach produktów spożywczych sieje zamęt i strach. Glutaminian sodu też jest tak opisywany. E621 to właśnie on. Ale czy naprawdę powinniśmy go unikać i nie spożywać? Dowiedzmy się najpierw czym jest i gdzie go możemy znaleźć.

Pomidory bez ograniczeń!
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Smaczki

Pomidory bez ograniczeń!

Jedni lubią pomidory, inni nie. Ja uwielbiam i postaram się w mojej poradzie przybliżyć tym, co nie lubią pomidorów ich wartości i zachęcić do poznania ich na nowo. Zapraszam serdecznie!

Słonina to rarytas
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Smaczki

Słonina to rarytas

Polska kuchnia to prawdziwa eksplozja smaków, ale często nie doceniamy tego, co wpisuje się w naszą kulinarną tradycję.

Polenta - cuda z kaszy
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Smaczki

Polenta - cuda z kaszy

Polenta to jeden z najpopularniejszych dodatków do dań na bazie kaszy, królujący głównie w kuchni włoskiej. Poznaj rodzaje polenty i zobacz, do czego możesz ją podawać!