

Jak zrobić pierogi z mięsem?
Pierogi z mięsem robi się na bazie ciasta pierogowego oraz farszu. Nadzienie do pierogów powstaje poprzez zmielenie ugotowanego mięsa i wymieszania go z przyprawami.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Pierogi z mięsem robi się na bazie ciasta pierogowego oraz farszu. Nadzienie do pierogów powstaje poprzez zmielenie ugotowanego mięsa i wymieszania go z przyprawami.
Gołąbki to potrawa, którą można mrozić. Najlepiej najpierw je obgotować i ewentualnie zanurzyć w sosie. Przed włożeniem do zamrażalnika należy owinąć każdą sztukę w folię aluminiową i gotowe.
Sprawienie flądry przed smażeniem polega na ściągnięciu z niej skóry, pozbawieniu wnętrzności i wyfiletowaniu. Flądra ma ostre łuski, które mogą kaleczyć dłonie, dlatego najlepiej robić to w rękawiczkach ochronnych.
Makaron najwygodniej odcedzać używając durszlaka. Jeżeli go nie posiadasz, możesz użyć talerza, pokrywki, łyżki do spaghetti, szczypców do potraw lub dwóch widelców.
Cebulę do rosołu najlepiej opalić w piekarniku. Innym sposobem jest umieszczenie jej na palniku kuchenki lub na patelni. Dodatek opalonej cebuli powoduje, że rosół nabiera głębokiego, esencjonalnego smaku i aromatu.
Podsmażone ziemniaki najlepiej przygotować na patelni. Jeżeli zostaną wcześniej lekko obgotowane, w trakcie smażenia utworzy się na nich pyszna i chrupiąca skórka.
Flądra to bardzo smaczna i tania ryba. Smaży się ją bardzo krótko. Można ją upiec z warzywami w piekarniku lub zrobić z niej rybne kotlety.
Do leczo z kabaczkiem w roli głównej można dodać pomidory, paprykę, cebulę, pieczarki, swojską kiełbasę lub wędzone tofu.
Domowe lody na patyku można przygotować ze zblendowanych owoców, które wystarczy przełożyć do specjalnych pojemników i umieścić w zamrażalniku. Lody z dodatkiem jajek najlepiej robić z mocno ubitej piany z białek i żółtek utartych z cukrem pudrem.
Z neutralnym smakiem ryżu najlepiej komponują się wyraziste dodatki, takie jak kapusta, świeża papryka, rukola i cebula. Z ryżem rewelacyjnie smakują surówki z dodatkiem octu balsamicznego i czosnkowej oliwy.