

Wielkanocna odsłona sera dojrzewającego MSM MOŃKI
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć serów
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć serów
Kiedy przygotowujemy pieczeń często stajemy przed problemem sporządzenia dobrego sosu. Jeśli chcemy aby był on w stu procentach udany, warto skorzystać ze sprawdzonych sposobów.
Najnowsza książka Pawła Lorocha, dziennikarza kulinarnego, pokazuje makaron w nowym świetle. Opowiada jego historię, kusi apetycznymi fotografiami oraz przepisami gwiazd.
Oryginalny przepis na sadzone przepiórcze jaja z dzikim szczawiem, rzodkiewką i kiełkami autorstwa Grzegorza Łapanowskiego.
Lubi też przyprawy korzenne, a kmin rzymski dodaje nawet do owoców. Kuchnia to według niego niekończąca się opowieść, w której stawia na eksperymenty.
Styl życia czy może jedynie inny sposób odżywiania? Wegetarianizm przeżywa renesans. Czy wiesz, na czym dokładnie polega?
Wiele wskazuje na to, że Polska zyska niedługo słynny, regionalny przysmak. Ser z Korycina czeka bowiem tylko na przyznanie przez Komisje Europejską statusu produktu regionalnego.
Jajka są bardzo łatwo dostępnym produktem, który znajduje ogromne zastosowanie w kuchni. Jednak jak wybrać te najlepsze?
Dekoracja potraw na święta nie musi być trudna i męcząca
Chrupki chleb przyczyną błędów w odchudzaniu?