

Jak wykorzystać resztki mięsa i wędlin?
Czasem zdarza się, że zostaje nam mięso z obiadu lub zwyczajnie kupiliśmy za dużo wędliny. Jak je wykorzystać? Smacznych i prostych pomysłów jest naprawdę wiele.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Czasem zdarza się, że zostaje nam mięso z obiadu lub zwyczajnie kupiliśmy za dużo wędliny. Jak je wykorzystać? Smacznych i prostych pomysłów jest naprawdę wiele.
Już niedługo będziemy przygotowywać się do Świąt Wielkanocnych. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole? Czym warto poczęstować gości? Przeczytajcie i znajdźcie propozycję dla siebie.
Zamiast kupować gotowe płyny, mleczka i inne specyfiki do utrzymania czystości, możemy wykorzystać środki które już mamy w domu. Jakie i do czego? Sprawdź!
Nie znam nikogo kto nie lubi czekolady i nie zjadłby z przyjemnością ciasta z tym dodatkiem! Przygotowując wypieki z użyciem czekolady warto znać kilka trików, dzięki którym będziecie niezawodni.
Wzdrygamy się na sam dźwięk słowa "dieta". Czy naprawdę trzeba przechodzić męczarnie, aby zrzucić zbędne kilogramy? Nie! Przeczytajcie wskazówki, które pomogą Wam zacząć!
Smaczny, pożywny i zdrowy idealnie komponuje się z wieloma potrawami. Chyba nie ma takiej osoby, która nigdy w życiu nie próbowałaby pora.
Niezwykle aromatyczny, o wspaniałym, intensywnym zapachu doskonale podkreśla smak potraw. Nie każdy wie, że jego dobroczynne działanie wykorzystywane jest nie tylko w kuchni.
Nie dość, że same w sobie wyśmienicie smakują, to można przetwarzać je na milion sposobów. Zobacz, jakie właściwości mają śliwki i co możesz z nich przygotować!
Każda gospodyni powinna zadbać o właściwą organizację pracy w kuchni, zwłaszcza podczas przygotowywania posiłków - tym samym zaoszczędzi nie tylko czas - nerwy również!
Życie nie zwalnia, a my próbujemy wytrzymać narzucone nam tempo. Przez to jesteśmy zestresowani i roztargnieni. Wystarczą odpowiednie składniki diety by poczuć się lepiej!