

Bakłażan - jak przygotować i z czym go jeść?
Każdy o nim słyszał, nie każdy próbował. Mam nadzieję, że poniższy artykuł zachęci Was do przygotowania bakłażana na różne sposoby.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Każdy o nim słyszał, nie każdy próbował. Mam nadzieję, że poniższy artykuł zachęci Was do przygotowania bakłażana na różne sposoby.
Upieczenie tortu to nie wszystko. Bardzo ważna jest dekoracja, czyli przysłowiowa "wisienka na torcie".
Barwienie jajek to jedna z najwspanialszych czynności Wielkanocy. Zobaczcie, jakie można uzyskać kolory, wykorzystując naturalne składniki.
Walentynki zbliżają się wielkimi krokami. Dobrze byłoby je zaplanować tak, aby nie były banalne, tylko wyjątkowe. Warto wymyślić coś bardziej oryginalnego niż tradycyjny spacer czy nudne wyjście do kina.
Moja babcia, kiedy zobaczyła u mnie mikrofalówkę, powiedziała żebym wyrzuciła „to pieruństwo w diabły”. Oczywiście tego nie zrobiłam i nie mam zamiaru tego robić, a babcia… w końcu się przyzwyczaiła i teraz to ona nie może sobie wyobrazić sytuacji w której by zabrakło tego "pieruństwa". A jak u Was z mikrofalą?
Ciasteczko z mikrofalówki to pomysł dla tych, którzy czasami mają wizyty niespodziewanych gości. U mnie serwowane jest dość często i gość za każdym razem jest w szoku na widok wykonanego ciastka z mikrofalówki.
Lodówka to urządzenie w domu, do którego sięgamy chyba najczęściej. Przechowujemy w niej masę produktów, jednak większość z nich nie powinna się tam znaleźć! O jakie produkty chodzi?
Kalarepa to dość zapomniane warzywo. Ze względu na smak i wartości odżywcze, warto jednak sobie o nim przypomnieć.
Jajka to jeden z najczęściej kupowanych i spożywanych produktów. Jak wybierać te najlepsze?
Wypieki z ciasta drożdżowego naprawdę nie są takie trudne jak się niektórym wydaje. Zaczynając pracę w cukierni też się bałam tego wypieku, ale jak poznałam jego tajniki to postanowiłam dodać go do swoich kuchennych znajomych i dzięki temu, teraz razem urzędujemy w mojej kuchni.