mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Czekoladowe dekoracje: róże i nie tylko
Upieczenie tortu to nie wszystko. Bardzo ważna jest dekoracja, czyli przysłowiowa "wisienka na torcie".
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Upieczenie tortu to nie wszystko. Bardzo ważna jest dekoracja, czyli przysłowiowa "wisienka na torcie".
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Barwienie jajek to jedna z najwspanialszych czynności Wielkanocy. Zobaczcie, jakie można uzyskać kolory, wykorzystując naturalne składniki.
mysza75
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 914, Artykułów: 77Walentynki zbliżają się wielkimi krokami. Dobrze byłoby je zaplanować tak, aby nie były banalne, tylko wyjątkowe. Warto wymyślić coś bardziej oryginalnego niż tradycyjny spacer czy nudne wyjście do kina.
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Moja babcia, kiedy zobaczyła u mnie mikrofalówkę, powiedziała żebym wyrzuciła „to pieruństwo w diabły”. Oczywiście tego nie zrobiłam i nie mam zamiaru tego robić, a babcia… w końcu się przyzwyczaiła i teraz to ona nie może sobie wyobrazić sytuacji w której by zabrakło tego "pieruństwa". A jak u Was z mikrofalą?
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Ciasteczko z mikrofalówki to pomysł dla tych, którzy czasami mają wizyty niespodziewanych gości. U mnie serwowane jest dość często i gość za każdym razem jest w szoku na widok wykonanego ciastka z mikrofalówki.
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Lodówka to urządzenie w domu, do którego sięgamy chyba najczęściej. Przechowujemy w niej masę produktów, jednak większość z nich nie powinna się tam znaleźć! O jakie produkty chodzi?
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Kalarepa to dość zapomniane warzywo. Ze względu na smak i wartości odżywcze, warto jednak sobie o nim przypomnieć.
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Jajka to jeden z najczęściej kupowanych i spożywanych produktów. Jak wybierać te najlepsze?
anulkadh
| Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62Wypieki z ciasta drożdżowego naprawdę nie są takie trudne jak się niektórym wydaje. Zaczynając pracę w cukierni też się bałam tego wypieku, ale jak poznałam jego tajniki to postanowiłam dodać go do swoich kuchennych znajomych i dzięki temu, teraz razem urzędujemy w mojej kuchni.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Len jest znany od wielu, wielu lat. Przede wszystkim wykorzystywany był do produkcji włókien, tymczasem warto poznać go "od kuchni".