Gofry to smaczny deser, który najczęściej kojarzy się z latem i wakacjami nad morzem. Chrupiące, z dodatkiem owoców, bitej śmietany i słodkich sosów podbijają serca dzieci i dorosłych. Przygotowywane w domu smakują najlepiej, a naturalny cukier trzcinowy podkreśli ich smak i wyjątkowość.
DIAMANTOWE GOFRY
Składniki na ciasto:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto - poza białkami - zmiksuj. Białka ubij na sztywno i dokładnie połącz z ciastem. Podziel ciasto na dwie części: jedną wymieszaj z posiekaną czekoladą, a drugą z kakao. Rozgrzej gofrownicę, posmaruj olejem i nakładaj porcje ciasta. Smaż ok. 3 minut. Gotowe gofry podawaj z bitą śmietaną i owocami, polane syropem trzcinowym.
Cukier trzcinowy DRY DEMERARA charakteryzuje się delikatnym smakiem i złoto-brązowym zabarwieniem. Zawiera wartościowe składniki, w tym melasę, która jest źródłem żelaza, magnezu, potasu i wapnia. Idealnie nadaje się do przygotowania gofrów, musli, granoli; sprawdzi się również jako słodzik do kawy.
DIAMANTOWE GOFRY
Składniki na ciasto:
- 375g mleka
- 70g oleju
- 250g mąki
- 25g Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant
- 3 jajka (osobno żółtka i białka)
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Dodatkowo:
- 50-100g gorzkiej czekolady, posiekanej
- 3 łyżki kakao
- olej do natłuszczenia gofrownicy
fot. materiały prasowe
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto - poza białkami - zmiksuj. Białka ubij na sztywno i dokładnie połącz z ciastem. Podziel ciasto na dwie części: jedną wymieszaj z posiekaną czekoladą, a drugą z kakao. Rozgrzej gofrownicę, posmaruj olejem i nakładaj porcje ciasta. Smaż ok. 3 minut. Gotowe gofry podawaj z bitą śmietaną i owocami, polane syropem trzcinowym.
Cukier trzcinowy DRY DEMERARA charakteryzuje się delikatnym smakiem i złoto-brązowym zabarwieniem. Zawiera wartościowe składniki, w tym melasę, która jest źródłem żelaza, magnezu, potasu i wapnia. Idealnie nadaje się do przygotowania gofrów, musli, granoli; sprawdzi się również jako słodzik do kawy.