Do przygotowania tradycyjnych kotletów mielonych wystarczy zmielone mięso (wieprzowe, wieprzowo-wołowe lub indycze), namoczona bułka, cebula, jajko i przyprawy oraz składniki na panierkę (roztrzepane jajko i bułka tarta). Tą klasyczną wersję można wzbogacać o różnorodne dodatki, które nadadzą potrawie oryginalności i nowego smaku. Smaczną propozycją są kotlety mielone z pieczarkami, serem, boczniakami lub marchewką. Aby uniknąć smażenia, można przygotować kotlety mielone pieczone w piekarniku. Uformowane kotlety umieszcza się w naczyniu żaroodpornym, a następnie na każdym z kotlecików kładzie się małą kosteczkę masła. Potrawę wstawia się do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecze przez około 50 minut.

Kotlety mielone Kategorie

Znaleźliśmy 690 przepisów w kategorii Kotlety mielone

Kotlety mielone

Kotlety mielone

klaudia123 klaudia123

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety mielone

Kotlety mielone

donia1219 donia1219
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kotlety pożarskie

Kotlety pożarskie

reanja reanja
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: